​Αλέξης Κούγιας: «Ψεύτικη η είδηση για τον Δημήτρη Μελισσανίδη»

09:54 | 30/09/2023

Ο Αλέξης Κούγιας εξέδωσε χθες δελτίο Τύπου με το οποίο τοποθετήθηκε για τη δικαστική διαμάχη που έχει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σε αυτό αναφέρει:

«1.-Εδώ και δύο δικασίμους δικαζόταν ως κατηγορούμενος ο Δημήτριος Μελισσανίδης, διότι κατά το κατηγορητήριο είχε διαπράξει εις βάρος μου το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, όταν συνοδευόμενος από τους δέκα και πλέον συνοδούς του εντελώς αιφνιδιαστικά και ύπουλα με χτύπησε με κλωτσιές, ενώ καθόμουν αμέριμνος στο ζαχαροπλαστείο ΑQUA MARINA στη Βουλιαγμένη.

Η υπόθεση κρινόταν στο Εφετείο, όπου είχε προσφύγει ο Δ. Μελισσανίδης, γιατί είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, καθώς ομόφωνα το Δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας και τον είχε καταδικάσει γι’ αυτό το αδίκημα.

Σήμερα (29/9) στο Εφετείο Αθηνών ο Δ. Μελισσανίδης επικαλέστηκε ως μάρτυρα έναν ιδιώτη ιατροδικαστή, ο οποίος στην κυριολεξία έκανε το άσπρο μαύρο και γι’ αυτό και θα μηνυθεί από εμένα και θα καταθέσω και αγωγή αποζημίωσης εναντίον του και παρέσυρε το Δικαστήριο, το οποίο καταδίκασε τον Μελισσανίδη αντί του αδικήματος της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για το αδίκημα της εντελώς ελαφράς σωματικής βλάβης, το οποίο τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας με τον νέο Ποινικό Κώδικα, και για το λόγο αυτό και επειδή εν τω μεταξύ από την ημέρα της διαπράξεως του εγκλήματος εις βάρος μου ψηφίστηκε ο ν. 4689/2020 (η πράξη είχε τελεστεί τον Σεπτέμβριο του 2017), έπαυσε υφ’ όρον την ποινική δίωξη κατά του κατηγορουμένου, ο οποίος οπωσδήποτε δεν αθωώθηκε, αλλά απλώς με τη μετατροπή της κατηγορίας έτυχε του ευεργετήματος του συγκεκριμένου νόμου.

Το ότι ο Δ. Μελισσανίδης δεν αθωώθηκε για την εγκληματική αυτή πράξη εις βάρος μου, έχει αποδειχθεί και ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο με την υπ’ αρ. 12892/2022 απόφαση τον καταδίκασε να μου καταβάλει για την πράξη του αυτή ποσό 25.000 ευρώ, εντόκως από τον χρόνο κατάθεσης της αγωγής (ήδη εκτιμάται στα 35.000€).

Δυστυχώς τα γνωστά «φιλιππινέζικα» site με επικεφαλής αυτά του Γιάννη Φιλιππάκη, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά τη συνεχή δυσφήμησή μου και γι’ αυτό ο ιδιοκτήτης τους έχει μηνυθεί κατ’ επανάληψη από εμέ και έχει κατατεθεί και αγωγή αποζημίωσής μου, παραποίησαν την είδηση και εμφανίζουν τον Δ. Μελισσανίδη δήθεν να έχει αθωωθεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια.

Είναι βέβαιο ότι τη Δευτέρα θα επισκεφθώ την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Κλάπα και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Αδειλίνη και θα τους προσκομίσω όλα τα στοιχεία, διότι τόσο η ιατροδικαστική έκθεση, όσο και η ιατρική βεβαίωση και οι φωτογραφίες των τραυμάτων μου αποδεικνύουν ότι η απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου ήταν απόλυτα σωστή και το αδίκημα που διεπράχθη σε βάρος μου δεν ήταν αυτό της εντελώς ελαφράς, αλλά αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Για το λόγο αυτό θα ζητήσω να ασκηθεί αναίρεση κατά της αποφάσεως που δεν αθώωσε μεν τον Μελισσανίδη, αλλά μετέτρεψε την κατηγορία σύμφωνα με τα παραπάνω.

Αγωγές και μηνύσεις θα υποβάλω και σε όσες ιστοσελίδες και σε όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης διέδωσαν την ψευδή αυτή είδηση.

2. Τα «παπαγαλάκια» του Δ. Μελισσανίδη όμως δεν συμπεριέλαβαν και την είδηση ότι το ίδιο Δικαστήριο και με την ίδια σύνθεση σήμερα με αθώωσε για την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς ήμουν κατηγορούμενος ότι δήθεν συκοφάντησα τον Δημήτρη Μελισσανίδη, διότι είχα ισχυριστεί γι’ αυτόν ότι δωροδόκησε υπαλλήλους του Υπουργείου Συγκοινωνιών, όταν ήταν δάσκαλος σχολής οδηγών και εκδόθηκαν «μαϊμού» διπλώματα, ότι ήταν κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο πετρελαίου και ότι δεν πηγαίνει ούτε στην τουαλέτα του, χωρίς να συνοδεύεται από εύσωμους συνοδούς.

Αυτή είναι η αλήθεια και ας γράφουν κάποιοι ό,τι θέλουν και ελπίζω, όταν θα τελεσιδικήσει η απόφαση για τη χρηματική μου αποζημίωση εξαιτίας της εγκληματικής συμπεριφοράς του αντιδίκου μου, να μη βρω μπροστά μου τίποτα περίεργες εταιρείες και να μου καταβάλει τα χρήματα της αποζημίωσής μου, όπως και εγώ στο παρελθόν τού κατέβαλα 10 χιλιάδες ευρώ, όταν κατά το Δικαστήριο τον δυσφήμησα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.