Αλκαράθ: Το παιδί - θαύμα - δεν έχει αντίπαλο στο παγκόσμιο τένις

09:56 | 09/05/2022

Ο Αλκαράθ θριάμβευσε και ο Ζβέρεφ τον αποθέωσε

Ο 19χρονος Ισπανός τενίστας έκανε πλάκα (2-0 σετ) κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό της Μαδρίτης και σήκωσε την κούπα, αφού πρώτα είχε αποκλείσει τους GOAT Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.Ο Κάρλος Αλκαράθ έκανε το 5/5 σε τελικούς, ενώ κατέκτησε τον 2ο Master τίτλο της χρονιάς, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι το μέλλον του ανήκει.Ο Ισπανός τενίστας διέλυσε με 6-3, 6-1 σε μόλις 62 λεπτά τον κάτοχο του τίτλο Σάσα Ζβέρεφ και πέτυχε την τρίτη διαδοχική νίκη του απέναντι σε τενίστα του Top 10.Μετά τη νίκη επί του Τσιτσιπά στον ημιτελικό, ο Γερμανός τενίστας δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στον Αλκάραθ, αποτελώντας πανεύκολη λεία για τον φοβερό Ισπανό.

Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κάρλος Αλκαράθ στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της απονομής στη Μαδρίτη. Ο 19χρονος Ισπανός τενίστας ήταν καταιγιστικός απέναντι στον Γερμανό και επικράτησε 2-0 σετ, χάνοντας μόλις τέσσερα games (6-3, 6-1) στον τελικό του Madrid Open.

“Καρλίτο συγχαρητήρια. Είσαι ο καλύτερος του κόσμου αυτή τη στιγμή κι ας είσαι μόλις 19 ετών. Είναι δεδομένο πως θα γίνεις το Νο1 στον κόσμο και είναι πολύ καλό για το άθλημά μας που παρουσιάστηκες εσύ. Αναμφίβολα θα κερδίσει αυτό το τουρνουά πολλές φορές.

Συγχαρητήρια στην ομάδα σου με την οποία έχω συνεργαστεί κι εγώ για λίγο και ξέρω ακριβώς πόσο καλή δουλειά κάνουν. Δυστυχώς σήμερα δεν προσέφερα και τον καυτερό τελικό στους θεατές. Όμως παρά την ήττα μου το τουρνουά της Μαδρίτης είναι το αγαπημένο μου στον κόσμο. Έτσι είναι το τένις. Άλλες φορές κερδίζεις κι άλλες δεν τα πηγαίνεις τόσο καλά όσο θα ήθελες”.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.