Άλλαξέ το

Απόψεις

Ο Μιχάλης Μπούσης έχει την ευκαιρία να φέρει νέα εποχή στο καταρρακωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Του Σταύρου Καραΐνδρου.

Η εικόνα με τις μπάλες εντός αγωνιστικού χώρου την ώρα που το παιχνίδι παιζόταν. Τα επεισόδια λίγες ώρες πριν από τη σέντρα με τους νταήδες των ελληνικών γηπέδων να κάνουν επίδειξη οπαδικής μαγκιάς. Και στη μέση η -ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα- υποδοχή του ΟΦΗ στην αποστολή του Ολυμπιακού.

Το μαύρο και το άσπρο. Εικόνες διαφορετικές, εικόνες αντίθετες, αλλά ξεκάθαρη η επιθυμία της νέας διοίκησης του ΟΦΗ να κλείσει το χρονοντούλαπο της ιστορίας τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Μιχάλης Μπούσης φρόντισε εξ αρχής να εξωτερικεύσει την ενόχλησή του με την εικόνα του κόσμου να πετά μπάλες για να καθυστερήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Και πολύ καλά έκανε. Παράλληλα, έμαθε και όσα έγιναν έξω από το Γεντί Κουλέ στις μάχες οπαδών με την Αστυνομία. 

Εδώ είναι Ελλάδα. Ασυνήθιστες εικόνες για τον ίδιο. Εχει μάθει στον αθλητικό πολιτισμό, στα παιχνίδια που κρίνονται στα γήπεδα, στις όμορφες εικόνες που συνθέτουν ένα αθλητικό γεγονός. Θέλει υγεία στις εξέδρες, θέλει αυτά που δεν έχει καταφέρει κανείς να φέρει στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπορεί; Ρητορικό το ερώτημα. Το σίγουρο είναι ότι θέλει. Σε αυτή τη νέα εποχή θέλει να βγάλει προς τα έξω έναν ΟΦΗ που θα βάζει πάνω από όλους και όλα τη φιλοξενία. Εναν ΟΦΗ που θα σέβεται το κοινό του και τον αντίπαλο. Εναν ΟΦΗ που θα έχει ως πρώτο πλάνο το ποδόσφαιρο και όχι όσα το αμαυρώνουν.

Ο Μιχάλης Μπούσης έχει τη μεγάλη ευκαιρία πρωτίστως να αλλάξει τον ΟΦΗ και στη συνέχεια να δώσει το έναυσμα να τον ακολουθήσουν κι άλλοι. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από Μπούσηδες, από ανθρώπους με διαφορετική νοοτροπία, από μυαλά που δεν χωράνε οπαδικά.

Ο ΟΦΗ άλλαξε σελίδα και ταυτόχρονα μπορεί να αλλάξει τη νοοτροπία του χώρου. Η υποδοχή του Ηλία Πουρσανίδη, η ενόχληση του Μπούση για τις μπάλες, η φιλοξενία της αποστολής του Ολυμπιακού συνθέτουν ένα παζλ ποδοσφαιρικού πολιτισμού. 

Ο νέος μεγαλομέτοχος του ΟΦΗ μπορεί και πρέπει να μάθει άπαντες να σέβονται τον κρητικό σύλλογο. Ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη τον οπαδισμό και τα επεισόδια. Δεν έχει ανάγκη φιλοξενούμενους τυφλωμένους από την καφρίλα. Ο ΟΦΗ έχει ανάγκη τον δικό του κόσμο και αυτούς που τον σέβονται.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.