Αλμέιδα: «Είμαστε έτοιμοι, έχουμε κίνητρο»

18:57 | 29/08/2023

Ένα από τα πιο κομβικά ματς της τελευταίας δεκαετίας δίνει η ΑΕΚ αύριο, με αντίπαλο την Αντβέρπ στα play off του Champions League.

Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει καλά το διακύβευμα της αυριανής αναμέτρησης (30/8, 22:00) και κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου δήλωσε: «Οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι, εμείς έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο, θα έχουμε τον κόσμο μας και πιστεύω ότι θα δούμε ωραίο θέαμα».

Επίσης, ο τεχνικός της Ένωσης μίλησε:

- Για το αν είναι «τελικός» ο αυριανός αγώνας:
«Έχουμε παίξει αρκετά παιχνίδια τέτοια και η νοοτροπία που έχουμε παραμένει πάντα η ίδια: η νίκη».

- Για την κατάσταση των πραγμάτων μετά το 1-0 της Αμβέρσας:
«Έχουμε το μειονέκτημα αυτή τη στιγμή, απέναντι σε μία ομάδα που ως μεγαλύτερο όπλο έχει την ταχύτητα στις αντεπιθέσεις. Δεν μπορούμε απεγνωσμένα να ψάχνουμε ένα γκολ και να χάσουμε τη θέση μας στο γήπεδο. Θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, γιατί πριν από λίγες ημέρες γιορτάσαμε την σίγουρη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League και τώρα είμαστε εδώ για μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση».

- Για την τακτική που πιστεύει ότι θα ακολουθήσει η Αντβέρπ:
Δεν ξέρω! Μακάρι να το ήξερα! Θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Μια ομάδα που, όταν έμεινε με 10 παίκτες, άλλαξε το σύστημά της και τα πήγε πολύ καλά. Αμύνθηκε με πολλούς παίκτες, αυτό όμως δεν αντιστοιχεί στον τρόπο παιχνιδιού της. Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με ποδοσφαιρική ευφυία, πάθος και αγάπη γι' αυτό που κάνουμε. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι ούτε αδύνατο. Εμείς καταφέραμε να βρισκόμαστε εδώ, επειδή βάλαμε δύο γκολ σε πέντε λεπτά (σ.σ. με Ντιναμό Ζάγκρεμπ), στον τελικό κυπέλλου μείναμε με 10 παίκτες και βάλαμε δύο γκολ, άρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε».

- Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ σε όλα τα επίσημα ματς στην εφετινή σεζόν:
«Κάποιες καταστάσεις θα μπορούσαμε να τις αποφύγουμε. Εγώ εκτιμώ πολύ ότι σε όλα τα ματς χρησιμοποιήσαμε το ίδιο σύστημα, με το οποίο πήραμε πρωτάθλημα και κύπελλο. Επίσης, σε κανένα ματς δεν είδα ποδοσφαιριστή να χαλαρώνει. Αλλά μιλάμε για ποδόσφαιρο. Με μία φάση μπορείς να βάλεις γκολ ή να δημιουργήσεις 30 ευκαιρίες όπως εμείς (σ.σ. εναντίον του Πανσερραϊκού) και να μην σκοράρεις. Έχω ένα χρόνο εδώ και διαπιστώνω ότι, όταν κερδίζουμε, με ρωτάνε οι δημοσιογράφοι και με κοιτάζουν στα μάτια, ενώ, όταν χάνουμε, κάποιοι δεν με κοιτάνε! Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, την ίδια αγάπη. Εγώ βλέπω πάντα τα θετικά. Στη ζωή, όταν βλέπεις τα πράγματα αρνητικά, προσελκύεις και τα αρνητικά».

- Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο:
«Το μήνυμα είναι το ίδιο που λέω πάντα: ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Πήραμε ένα πρωτάθλημα κι ένα κύπελλο όλοι μαζί και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Έχει ενέργεια αυτός εδώ ο χώρος. Θα πρέπει να υπάρχει ακριβώς όπως την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο γήπεδο. Δείξαμε ότι είμαστε διαφορετικοί, δίνοντας μάχες σε πολλά μέτωπα στην περσινή σεζόν. Έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική που φοράει και τιμάει αυτή τη φανέλα».

- Για το αν αναμένει θρίλερ και αύριο:
«Μακάρι να μην γίνει, γιατί θα πάμε όλοι από καρδιά!».

Τους παίκτες της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Φυσικά είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, αλλά θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε και να παίξουμε στο Champions League, γιατί είναι ένα όνειρο για εμάς.

Παίζουμε καλά, δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά δεν τις κάνουμε γκολ. Πρέπει να έχουμε υπομονή, όλοι όσοι βρίσκονται στο γήπεδο να δείξουν υπομονή, γιατί δείξαμε και απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα και την τελευταία στιγμή. Να πιστέψουν σε εμάς και στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.