Αλμέιδα: «Οι παίκτες δεν θέλω να συμβιβαστούν με αυτό που συμβαίνει, θέλω παραπάνω»

08:17 | 26/09/2023

Ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου της νίκης της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας στα τελευταία τρία παιχνίδια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλμέιδα μετά το χθεσινό ντέρμπι:

Για το δύσκολο πρόγραμμα των τριών αγώνων και το μυστικό της επιτυχίας: "Είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Είναι η δουλειά που κάνουμε συνολικά εμείς και φυσικά οι παίκτες. Έχουμε ακόμα πολλά δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας".

Για το αν τον εκπλήσσουν οι παίκτες του με το πρέσινγκ τέτοια εποχή: "Όχι δεν εκπλήσσομαι, θα μου προκαλούσε έκπληξη εάν δεν το έκαναν αυτό. Γιατί από την πρώτη μέρα δουλεύουμε σε τομείς που έχουν να κάνουν με την κατοχή και την πίεση. Κάθε παιχνίδι και κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός. Υπάρχει πολύ μελέτη σε σχέση με τον κάθε αντίπαλο και για την ώρα βαίνουν καλά. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να μιλάω με τους ποδοσφαιριστές για να μην συμβιβαστούν με αυτό που συμβαίνει, θέλω να πάμε για παραπάνω. Είναι ο καλύτερος ανταγωνισμός σε μία ομάδα, ο προπονητής να απαιτεί από τους παίκτες.

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια τα πράγματα πήγαν καλά και καταλαβαίνω απόλυτα ότι εάν είχαμε παίξει με αυτόν τον τρόπο και δεν έρχονταν τα αποτελέσματα θα μιλούσαμε από διαφορετική βάση. Δεν θα άλλαζα τον τρόπο της δουλειάς και της σκέψης μου, ούτε την όρεξη που έχω να δουλεύω. Βλέπω κάθε μέρα διαφορετικά. Σήμερα τελειώνει θετικά για πολλούς λόγους, αλλά δεν υπάρχει χρόνος να το γιορτάσουμε γιατί σε λίγες μέρες είναι το επόμενο παιχνίδι".

Για την μεταγραφή του Κάλενς και τον τραυματισμό του: "Μπορώ να πω ότι τον γνωρίζω. Όταν ήμουν εγώ στις ΗΠΑ ο Κάλενς έπαιζε σε μία πολύ καλή ομάδα. Το σύστημα που έπαιζαν εκεί ήταν παρόμοιο με το δικό μας. Είχε πάρα πολύ και καλή διάθεση και όρεξη για να έρθει όταν τον κάλεσα.

Σίγουρα θα μου άρεσε να μπορούσα να τον προπονήσω λίγο παραπάνω πριν το ματς αυτό. Είναι λογικό να μην είναι απόλυτα έτοιμος. Άλλος προπονητής, άλλο μέρος άλλοι συμπαίκτες. Τα λεπτά συμμετοχής που είχε θα τον βοηθήσουν. Όσον αφορά στο πρόβλημά του είχε κράμπες. Είναι φυσιολογικό για τον ρυθμό που παίζουμε εμείς. Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Κάθε φορά που κάνει ένας παίκτης το ντεμπούτο του και η ομάδα κερδίζει εγώ είμαι χαρούμενος".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.