Αμυντική αφέλεια και Νίκ(κ)ι

Απόψεις

Τι αλλάζει ο Νίκκι Παπαβασιλείου στον φετινό Εργοτέλη - Σχολιάζει το πρώτο δείγμα ο Γιάννης Χαμαλάκης

Μπορεί να έχουμε μόλις λίγους μήνες διαφορά, όμως ο φετινός Εργοτέλης έχει αρκετές διαφορές σε πρόσωπα αλλά και αγωνιστική εικόνα από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια. Στην κρητική ομάδα κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, ενώ θεωρούν ότι είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα. 

Πάμε να δούμε τι έχει αλλάξει ο φετινός Εργοτέλης

Αλλαγές σε νευραλγικές θέσεις

Από την αλλαγή στη θέση προπονητή (Παπαβασιλείου αντί Γκώνια) μέχρι αλλαγές σε νευραλγικές θέσεις στο χορτάρι, βλέπε τερματοφύλακα (Καλογεράκης αντί Κατσιμήτρου) και επιθετικό (Καπνίδης αντί Κάιπερς), ο φετινός Εργοτέλης έχει παρουσιάσει αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ. Με πολύ καλή εικόνα στα φιλικά παιχνίδια, οι ''κιτρινόμαυροι'' ξεκίνησαν φορτσάτοι και στα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Αρκετοί παίκτες μπορούν να αγωνιστούν σε παραπάνω από μια θέσεις (Ροβίθης, Μπουρσέλης, Μαζουλουξής, Κοζορώνης).

Η ενδεκάδα και οι πρώτες αλλαγές

lineup-11.png#asset:48297


Μαθαίνει να μην χάνει

Ο Εργοτέλης έδωσε διψήφιο αριθμό φιλικών αγώνων, στα περισσότερα βγήκε νικητής ενώ στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια δεν έχει ακόμα ήττα (0-1-3). Αντίθετα, την περασμένη σεζόν, η πρώτη επίσημη νίκη στο πρωτάθλημα ''ήρθε'' στα τέλη Ιανουαρίου. 

Πιεστικός και αμυντικά ''σφιχτός''

Παρ ότι η ομάδα, επιθετικά, παρουσιάζει ελκυστικό ποδόσφαιρο όπως και πέρυσι, η μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με την αμυντική αφέλεια της ομάδας. Επί Γκώνια, ο Εργοτέλης δημιουργούσε φάσεις με πολλές πάσες, είχε την κατοχή της μπάλας, όμως αμυντικά δεν ήταν συνεπής και μπορούσε να δεχτεί γκολ από το... πουθενά. 

Έως τώρα, ο Νίκκι Παπαβασιλείου παρουσιάζει έναν ''σφιχτό'' και ουσιαστικό Εργοτέλη. Μόλις ένα γκολ παθητικό στα δύο πρώτα ματς της Football league, και αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις έπειτα από το καταπληκτικό σουτ του Αρναρέλλη. 

Ο Μπρους παίζει τη θέση ''6'' με λιγότερα λάθη, τα μπακ δεν ανεβαίνουν τόσο ψηλά, ενώ ο Νίκκι Παπαβασιλείου ζητάει συνεχώς από τον παίκτη που παίζει στην κορυφή να πιέζει τον αντίπαλο αμυντικό χαφ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.