Αν ήταν όλα τα ματς της Football League έτσι…

Απόψεις

Εντάξει δύσκολο. Δεν γίνεται σε κάθε αγώνα να βλέπεις έξι γκολ, πολλές χαμένες ευκαιρίες και καλό ποδόσφαιρο.

Αν γινόταν αυτό δεν θα βρισκόμασταν την Ελλάδα αλλά στην Αγγλία. Για να κλείσουμε όμως λίγο τα μάτια και να φανταστούμε ένα πρωτάθλημα, το δεύτερο τη τάξει εθνικό συγκεκριμένα, να έχει τους περισσότερους αγώνες του όπως ήταν αυτός του Σαββάτου στο «Γεντί Κουλέ»… Να ξεκινά με γκολ, να συνεχίζεται με γκολ από το «αουτσάιντερ» και το «φαβορί» να επιστρατεύει όλες του τις αρετές για να κάνει την ανατροπή. 

Στην Ελλάδα και το πρωτάθλημα της Football League, όπου κάθε έκπληξη οφείλεται στο… ποσοστό που δίνει το στοίχημα και τα γκολ απασχολούν μόνο αν το ματς λήξει under ή over, έρχονται αναμετρήσεις σαν αυτή ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη να δείξουν πως πραγματικά το ποδόσφαιρο είναι γκολ και θέαμα. 

Αυτά για τον κόσμο που πληρώνει από το υστέρημα ή το πλεόνασμά του για να δει ποδόσφαιρο, ή «μπαλίτσα» όπως λένε οι παλιοί και ρομαντικοί. Βέβαια για τους προπονητές τα πράγματα είναι διαφορετικά και όταν οι ομάδες τους μαζεύουν τη μπάλα από τα δίχτυα ψάχνουν να βρουν τι δεν πήγε καλά για να το διορθώσουν. Αν είχαμε όμως ένα πρωτάθλημα με ματς σαν αυτό, θα ήταν όλα τόσο διαφορετικά… 
Ας περάσουμε τώρα στο αγωνιστικό σκέλος. Ο ΟΦΗ νίκησε γιατί διαθέτει παίκτες με ικανότητα και προπονητή με εμπειρία να διαχειρίζονται με ορθολογικό τρόπο τις εις βάρος τους καταστάσεις. Απέναντι σε έναν Εργοτέλη ο οποίος μολονότι σφύζει από αγωνιστική διάθεση, δεν έχει βρει ακόμα αυτό το «κάτι» που θα του δώσει τη σταθερότητα που τόσο του λείπει. 

Η αντίσταση που πρόβαλλαν οι κιτρινόμαυροι ήταν σθεναρή και για να φτάσουν οι γηπεδούχοι στη νίκη, έπρεπε να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να φτάσουν την αγωνιστικότητά τους, σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από ότι σε άλλους αγώνες που έδωσαν και νίκησαν, ειδικά μέσα στο γήπεδό τους. 

Και για τις δύο κρητικές ομάδες οι τέσσερις αγώνες που ακολουθούν είναι αυτοί που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το αν θα καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους. Αγώνες με ομάδες που άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο έχουν τους ίδιους στόχους με αυτές. 

Ο ΟΦΗ έχει να αντιμετωπίσει στη σειρά των επόμενων τεσσάρων αγώνων, την Παναχαϊκή στην Πάτρα, τον Άρη στο Ηράκλειο, τη Δόξα στη Δράμα και τον Κισσαμικό στα Χανιά. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του, τον Παναιγιάλειο στο Παγκρήτιο, τον Απόλλωνα Πόντου στην Καλαμαριά, τον Απόλλωνα Λάρισας στο Ηράκλειο και την ΑΕ Καραϊσκάκης επίσης στην έδρα του. 

Μέσα από αυτές τις αναμετρήσεις οι δύο ομάδες του Ηρακλείου, μπορούν και καλούνται να δείξουν τον ανάλογο χαρακτήρα που χρειάζεται, προκειμένου να φτάσουν κάθε μια κοντά στην επίτευξη του δικού της στόχου…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.