Ανακοίνωση με αιχμές από την ΑΕΚ

19:07 | 09/03/2020

Αναφέρεται σε θέματα fair play.

Η ΑΕΚ εξέδωσε καυστική ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για ορισμένα ζητήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Περί FAIR PLAY ο λόγος

Με πολύ ενδιαφέρον διαβάσαμε σήμερα τους νέους κανόνες fair play.

Μάθαμε λοιπόν σήμερα ότι:

1. Όταν χτυπήσει ο ποδοσφαιριστής στο κεφάλι από κλωτσιά (φυσικά όχι σκόπιμα), ο αντίπαλος προπονητής φωνάζει με πάθος στους παίκτες του "παίξε, παίξε.. συνεχίστε"!!!

2. Ο προπονητής (Κατά δήλωσή του) θα κρίνει αυτός αν είναι σοβαρός ο τραυματισμό του αντιπάλου, σαν να είναι γιατρός αλλά από απόσταση, και θα πει αυτός πότε θα κάνουν οι παίκτες του fair play.

3. Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής προπονητής θα πηγαίνει στους αντιπάλους παίκτες και θα τους λέει "δεν σε χάλασε"!! Αυτό και αν είναι fair play!

4. Μάθαμε και την κοινωνιολογική διάσταση του fair play. Που έχει κάνει τα παιδιά μαλθακά ενώ το ποδόσφαιρο είναι δυνατό άθλημα. Άραγε σε ποια σεμινάρια προπονητικής διδάσκονται αυτά να τα διαβάσουμε και εμεις;

5. Μάθαμε ακόμα ότι fair play είναι να γκρινιάζεις και να ωρύεσαι για μισή σεζόν για την διαιτησία και στο τέλος πέρνεις και μερικά σφυρίγματα στην έδρα σου, όπως αυτό που προήλθε και το γκολ σου αλλά και άλλα όπως ανύπαρκτα οφσάιντ και μη κατοχύρωση καθαρού πέναλτι στον αντίπαλο.

Εμείς μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, και αυτό θα κρατήσουμε, ότι Fair play είναι πάνω απ' όλα σεβασμός στον εαυτό σου. Σεβασμός στον αντίπαλο. Το Fair play δεν υπόκειται σε κανόνες. Είναι είδος προσωπικής διαπαιδαγώγησης, συμπεριφοράς. Είναι κάτι σαν «εσωτερική φωνή». Κάτι που επιτάσσει η ψυχή σου. Κανένας άνθρωπος στον κόσμο - πολύ περισσότερο οι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων, οι πρόεδροι, οι προπονητές, οι διαιτητές - δεν μπορεί να απαγορεύει σ' έναν παίκτη να σταματήσει το παιχνίδι επειδή ο αντίπαλος είναι τραυματισμένος στο έδαφος. H τήρηση του Fair play εναπόκειται στην παιδεία του ίδιου του παίκτη, στον χαρακτήρα, στην αγωγή που έχει από την οικογένειά του.

Μα, θα αναρωτηθείτε, αν ο αντίπαλος παριστάνει τον τραυματισμένο, κοροϊδεύει, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο προσποιούμενος; Τότε τι γίνεται; Ισχύει ή δεν ισχύει το Fair play;

Ισχύει!

Διότι στην απάτη, η απάντηση είναι η αλήθεια. Ο δήθεν τραυματισμένος θα προσποιηθεί μία, δύο, τρεις φορές. Στο τέλος, θα εκτεθεί και θα αποβληθεί εκ των πραγμάτων από το αθλητικό γίγνεσθαι. Δεν είναι δυνατόν να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας στους αγωνιστικούς χώρους.

Τέλος θέλουμε να πούμε ότι εμείς είμαστε περήφανοι για τους καταπληκτικούς ποδοσφαιριστές μας που με την μαγκιά τους και τις ικανότητες τους κρατούν την ομάδα μας ψηλά.

Είμαστε περήφανοι για τον Προπονητή μας που με χαμηλό μπάτζετ έχει φτιάξει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά σύνολα στην κατηγορία, δείχνοντας περίτρανα ότι τις ομάδες δεν τις φτιάχνουν τα λεφτά αλλά η σκληρή δουλειά και το ερασιτεχνικό - οικογενειακό κλίμα.

Για εμάς στην ΑΕΚατσαμπά η χρονιά είναι απόλυτα πετυχημένη, δεν έχει σημασία αν θα τερματίσουμε τρίτοι, τέταρτοι ή πέμπτοι στην βαθμολογία, άλλωστε εμείς δεν έχουμε επενδύσει χρήμα για πρωτιές, για εμάς σημασία έχει η ομάδα μας να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο που θα το ευχαριστιούνται οι παίκτες μας και οι φίλαθλοι μας, και απ' ότι λένε τα πραγματικά γεγονότα, εμείς το έχουμε καταφέρει».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.