Ανακουφισμένος ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας με την απέλαση του Τζόκοβιτς

13:04 | 16/01/2022

Δικαιωμένος και ανακουφισμένος με το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου που αποφάσισε ότι ορθώς ανακλήθηκε η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Συγκεκριμένα είπε:

«Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει την αίτηση του κ. Νόβακ Τζόκοβιτς για δικαστική αναθεώρηση, με την οποία προσπαθούσε να αμφισβητήσει την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης να ακυρώσει τη βίζα του.

Αυτή η απόφαση ακύρωσης ελήφθη για λόγους υγείας, ασφάλειας και τάξης, πατώντας στη λογική ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον.

Χαιρετίζω την απόφαση να διατηρήσουμε ισχυρά τα σύνορά μας και τους Αυστραλούς πολίτες ασφαλείς.

Όπως είπα την Παρασκευή, οι Αυστραλοί έχουν κάνει πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και δικαίως αναμένουν το αποτέλεσμα αυτών των θυσιών να προστατευθεί.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μαζί πετύχαμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, ισχυροποιήσαμε την οικονομία και τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο.

Τα ισχυρά σύνορα είναι θεμελιώδη για τον αυστραλιανό τρόπο ζωής, όπως και το κράτος δικαίου.

Η κυβέρνησή μας πάντα το κατανοούσε αυτό και ήταν έτοιμη να λάβει τις αποφάσεις και να προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία της ακεραιότητας των συνόρων μας.

Ευχαριστώ το Δικαστήριο για την άμεση προσοχή του σε αυτά τα ζητήματα και την υπομονή όλων των εμπλεκομένων που εργάστηκαν για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Τώρα είναι ώρα να συνεχίσουμε με το Australian Open και να απολαύσουμε το τένις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.