Αναλαμβάνει την Εθνική Ελλάδας ο Βασίλης Σπανούλης

07:51 | 01/10/2023

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση της ΕΟΚ για την πρόσληψη του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική, κάτι που αναμένεται να γίνει στη διάρκεια της Δευτέρας (2/10).

Λίγες ημέρες μετά από το διαζύγιο με τον Δημήτρη Ιτούδη, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του.

Ο πρόεδρος, Βαγγέλης Λιόλιος, έχει καταλήξει στον Βασίλη Σπανούλη όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Φιλέρης στη Game Night του Σαββάτου (30/9) και τα επίσημα αναμένονται τη Δευτέρα (2/10) ώστε ο προπονητής του Περιστερίου bwin να γίνει και ομοσπονδιακός.

ΕΟΚ και Σπανούλης θα πορευθούν μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια, ουσιαστικά για τρεις και ελπίζουμε για τέσσερις διοργανώσεις καθώς ακολουθούν το προολυμπιακό τουρνουά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες το καλοκαίρι του 2024 και στη συνέχεια το EuroBasket 2025 με τον όμιλο της Εθνικής να έχει οριστεί για την Κύπρο.

Στην ΕΟΚ θέλουν έναν άνθρωπο που θα συσπειρώσει κι ο Σπανούλης έχει ακριβώς αυτό το προφίλ, ενώ η σχέση του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι πολύ ισχυρή και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εθνική ομάδα τα επόμενα χρόνια.

Φυσικά, στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Σπανούλης έκανε σπουδαία δουλειά και ως μπασκετμπολίστας, ενώ η περίπτωσή του θυμίζει κατά κάποιον τρόπο εκείνη του Παναγιώτη Γιαννάκη που ως νεαρός coach είχε αναλάβει την επίσημη αγαπημένη το 1997.

Άμεσος συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη αναμένεται να είναι ο Ηλίας Καντζούρης που αυτή την περίοδο εργάζεται στη Λιμόζ.

πηγή: sport24.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.