Αναμενόμενη... ήττα για το «φάντασμα» του ΟΦΗ

ΟΦΗ

Ο Όμιλος δεν ήταν ανταγωνιστικός και έχασε 3-0 από τον Ολυμπιακό.

Ο ΟΦΗ έμεινε μακριά από τις επιτυχίες για έκτο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα. Το έργο του, άλλωστε, ήταν εκ προοιμίου δύσκολο, ωστόσο οι ηττημένοι δεν προβλημάτισαν καθόλου τον αντίπαλο.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Λυμπεράκης και Κοροβέσης.

Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Βαφέας και Στάικος, στις πλευρές αγωνίστηκαν οι Γρίβας και Στάρτζεον και στην κορυφή ο Γκαργκαλατζίδης.

Σε παθητικό ρόλο

Οι Πειραιώτες ανέλαβαν από τις αρχές της συνάντησης τον έλεγχο. Είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν σωστά και οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν καθόλου να κρατήσουν την μπάλα.

Στο 6’ ο Ελ Αραμπί, στο 8’ ο Εμβιλά σε κενή εστία και στο 9’ ο Μασούρας δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Και από τη στιγμή που ο ηρακλειώτικος σύλλογος δεν είχε τρόπο ν’ αλλάξει την εικόνα του ματς, στο 19’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν.

Ο Μασούρας έβγαλε στον Ελ Αραμπί, που πλάσαρε και ο Λυμπεράκης με αυτοθυσία έδιωξε πάνω από τη γραμμή. Στη συνέχεια της φάσης, όμως, ο Βαλμπουενά «έστρωσε» στον Εμβιλά, ο οποίος με πλασέ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0.

Ο ΟΦΗ δεν είχε τη δυνατότητα να κόψει την επιθετικότητα του αντιπάλου, που είχε την απόλυτη πρωτοβουλία. Στο 38’, επομένως, το σύνολο του Μαρτίνς έφτασε στην επίτευξη ακόμη ενός τέρματος. Ο Βαλμπουενά «έκλεψε» από τον Βαφέα, μπήκε στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μασούρα, ο οποίος «έγραψε» το 2-0.

Οι νικητές, μάλιστα, είχαν άλλη μία σημαντική στιγμή στο 44’ με τον Φορτούνη, ενώ σκόραραν με τον Ελ Αραμπί στις καθυστερήσεις, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά με τη χρήση VAR ως οφ σάιντ.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν ήταν το ίδιο δραστήριος και ο Όμιλος ήταν ελαφρώς βελτιωμένος, αλλά και πάλι καθόλου απειλητικός.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν γίνονταν επικίνδυνοι, ωστόσο ούτε το συγκρότημα του Σίμου έφτιαχνε καταστάσεις απειλής απέναντι από τον Σα.

Και ενώ δεν υπήρχαν φάσεις, στο 68’ οι Πειραιώτες ανέβασαν κι άλλο το δείκτη του σκορ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Ελ Αραμπί με γυριστή κεφαλιά σημείωσε το 3-0.

Στο 74’ οι ηττημένοι είχαν… υποψία φάσης με σουτ του Γρίβα, ενώ οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι στο 78’. Ήταν μια αυστηρή απόφαση για μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς στον Τιάγκο Σίλβα.

Ο Φορτούνης το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε, μάλιστα, με 10 παίκτες τη συνάντησης, αφού τραυματίστηκε ο Σελίμοβιτς στο γόνατο, έπειτα από σύγκρουση με τον Βάτερμαν. και ο Σίμος είχε κάνει και τις 5 αλλαγές του.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Καμαρά, Εμβιλά, Ελ Αραμπί (70’ Χασάν), Μασούρας (70’ Ραντζέλοβιτς), Ανδρούτσος, Μπα (64’ Παπασταθόπουλος), Μπρούμα (40’ λ.τρ. Φορτούνης), Βαλμπουενά (64’ Τιάγκο Σίλβα), Ρέαμπτσιουκ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής (61’ Σαρδινέρο), Λυμπεράκης, Κοροβέσης (61’ Γιαννούλης) , Βαφέας (78' Καστάνιος), Στάρτζεον (78’ ντε Γκουζμάν), Γρίβας, Στάικος, Γκαργκαλατζίδης (61’ Μίγγος).

To live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.