Αναστασιάδης: «Πάω στον ΠΑΟΚ ακόμη και για να καθαρίζω τις τουαλέτες»

16:12 | 11/11/2022

Ο Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Metropolis 95.5".

Αναφέρθηκε στην πορεία του ΠΑΟΚ, ενώ όπως είπε θα δούλευε στον Δικέφαλο, από οποιοδήποτε πόστο.

Αναλυτικά:

«Αν κερδίζει ο ΠΑΟΚ είμαστε όλοι καλά. Ενα από τα ευχάριστα στην ζωή μας είναι ο ΠΑΟΚ. Τι να κάνουμε; Και δεν είναι τωρινό. Χρόνια πολλά κρατάει αυτή η “κολώνια”. Το 1996 είχα πει ότι δεν πρόκειται να πάω ποτέ στον Άρη και λίγο αργότερα πήγα στον ΠΑΟΚ. Για τον ΠΑΟΚ έλεγα, έστω και μία ημέρα να καθίσω στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Και στον πάγκο της εθνικής. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα».

- Εχεις άλλο όνειρο;

«Αφού είμαι εκτός ποδοσφαίρου, υπό την έννοια πως δεν είμαι σε μία ομάδα με καμία ιδιότητα, ασχολούμαι αρκετά, βλέπω ποδόσφαιρο γιατί είναι αρρώστια. Θα μπορούσα να είμαι διοικητικός με κάποιες προϋποθέσεις, με κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Το θέμα της αλήθειας έχει να κάνει με το να σέβεσαι τον εργοδότη σου. Ήμουν πάντα αυτός που θα βοηθούσε τον εργοδότη του. Σαν προπονητής, έπαιρνα 5 και προσέφερα 5,1. Όταν παίρνεις έναν υπάλληλο, και τον πληρώνεις 500 ευρώ πρέπει να παίρνεις 501. Αν μπορώ να βοηθήσω, το έχω πει και στον μεγαλομέτοχο, εάν θέλει να είμαι με την προϋπόθεση ότι θα βοηθήσω και θα βάλουμε ένα λιθαράκι, ευχαρίστως θα το κάνω. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Για τις βλέψεις της ομάδας που είχα εγώ, ήταν λίγο μακριά. Οι δικές μας εποχές ήταν πολύ δύσκολες. Όταν είχαμε βγει δεύτεροι, είχα πει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν σαν να βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βλέπετε όμως τι γίνεται τώρα με το VAR, όσο πάει και μαζεύεται. Δεν είναι εκείνη η εποχή».

Για το ποιο πόστο θα μπορούσε να αναλάβει:

«Στον Αναστασιάδη ταιριάζει να είναι στον ΠΑΟΚ. Αυτή την στιγμή δεν θα πάω σε άλλη ομάδα, ακόμη κι αν με καλέσει. Δεν πάω, με αυτά που βλέπω και αυτά που γίνονται. Αν με χρειαστεί ο ΠΑΟΚ να πάω, θα πάω. Μόνο στον ΠΑΟΚ πάω. Πουθενά αλλού. Είναι μία δήλωση σύμφωνα με το σκεπτικό μου. Δεν μπορώ να είμαι σε αυτό το ποδόσφαιρο που βλέπω, όσον αφορά το προπονητικό. Και στις τουαλέτες να με βάλουν να καθαρίζω, για να βοηθήσω, θα πάω. Στην Νίκαια χαμογέλασε το χειλάκι μας».

Για τον Κωνσταντέλια και πως τον κρίνει:

«Ο ΠΑΟΚ έχει ακαδημίες και ξοδεύει πολλά, έχει τις καλύτερες ακαδημίες, είναι μέσα στις 10 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Υπάρχουν παιδιά που είναι θησαυροί. Ξοδεύει πολλά και καλά κάνει. Του είχα πει του κ. Σαββίδη ότι θέλουμε DNA ΠΑΟΚ. Το ευχάριστο για εμένα είναι ότι παίξαμε ένα καλό παιχνίδι, με πρώτο παίκτη τον νεαρό. Ένας λόγος παραπάνω να είμαστε χαρούμενοι. Το παιδί τώρα διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του. Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες για ένα παιδί 20 ετών. Εγώ ξεκίνησα να παίζω εξτρέμ και έπαιξα λίμπερο, αριστερό μπακ, σε όλες τις θέσεις. Σε αυτό το ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θέσεις. Έχει να κάνει με πειθαρχία, με το ότι μπαίνω στις συντεταγμένες τις συγκεκριμένες και δουλεύω. Το δικό μας το ποδόσφαιρο, είχε τρέλα. Τώρα έχει συγκεκριμένα πράγματα. Μακάρι αυτό το παιδί να συνεχίσει να τα κάνει. Πρέπει να δυναμώσει. Είναι παιδί ταχυδυναμικό. Ταχύς είναι, του το έδωσε ο Θεός. Να αποκτήσει και δύναμη για να γίνει καλύτερος. Έχει τόσα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Καλά είναι να ξέρει που θέλει να παίξει. Αλλά μπορεί να παίξει και σε άλλες θέσεις, με τα ίδια ποσοστά επιτυχίας. Το ποδόσφαιρο θέλει να τρέχεις, να αμύνεσαι, να πηδάς, να σκοτώνεσαι».

Για τον Λουτσέσκου και την προσπάθεια συσπείρωσης είπε:

«Και ο Λουτσέσκου μπαίνει στο DNA του ΠΑΟΚ. Όχι να φωνάζουμε και να τσιρίζουμε. Μία χαρά είναι ο Λουτσέσκου. Πριν από ένα μήνα, σου είπα ότι τα αποτελέσματα κάνουν τις ομάδες, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν για να χάσει βαθμούς σε προηγούμενα παιχνίδια. Η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί καμία άλλη. Το είχα πει πριν από ένα μήνα. Σε συγκεκριμένα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει. Βεβαίως και τον αδικεί η πέμπτη θέση και η διαφορά των 12 βαθμών από την κορυφή. Και ο Ολυμπιακός όταν είχε μεγάλη διαφορά, δεν σημαίνει ότι άξιζε να βρίσκεται εκεί. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι δεύτερος με την ΑΕΚ κοντά. Έχει πολύ δρόμο ακόμη. Στα πλέι οφ θα κριθούν πολλά. Αυτό το χρονικό διάστημα του Μουντιάλ δημιουργεί καλές προϋποθέσεις για μία μίνι προετοιμασία. Έχεις πολύ χρόνο για να οργανωθείς, να δεις τι μπορείς να κάνεις.

Ο Γιοβάνοβιτς είναι φίλος μου, ξέρω πως λειτουργεί. Είναι καλός άνθρωπος. Τα δίνει και ο Θεός. Ο ΠΑΟΚ θέλει μία ηρεμία. Παίρνουμε και μία αυτοπεποίθηση, κυρίως τα νέα παιδιά. Είναι σημαντικό να πάει προς τα πάνω ο ΠΑΟΚ. Προς τα κάτω δεν το συζητώ, θα... αυτοκτονήσουμε όλοι. Εγώ έχω την θύρα 4 μέσα στο σπίτι».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.