Ανατροπή ελπίδας και ΨΥΧΗΣ!

ΟΦΗ

Ένας ΟΦΗ με ψυχή και καρδιά, το έφερε τούμπα και πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο Όμιλος ήταν επιτέλους αυτός που έπρεπε... Απέναντι στους "κυανόλευκους" έδινε ένα κομβικό παιχνίδι και κατάφερε ν' ανταποκριθεί. Μπόρεσε, επομένως, μετά από 12 αναμετρήσεις πρωταθλήματος να χαμογελάσει ξανά και να πάρει 3 πολύτιμους βαθμούς!

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής και Λυμπεράκης.

Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μεγιάδο, Σακόρ και Στάρτζεον, στα "φτερά" της επίθεσης οι Γρίβας και Σολίς και στην κορυφή ο Σαρδινέρο.

Το παιχνίδι ήταν κρίσιμο για τον ηρακλειώτικο σύλλογο και οι παίκτες του έμοιαζαν από το ξεκίνημα να το κατανοούν πλήρως. Μπήκαν ψυχωμένα στον αγωνιστικό χώρο, έπαιζαν δυνατά και έβγαλαν αποφασιστικότητα που δεν είχαν παρουσιάσει έως τώρα.

Δεν έφτανε η διάθεση...

Το γρήγορο γκολ θα ήταν μια ιδανική εξέλιξη για τους "ασπρόμαυρους", οι οποίοι στάθηκαν άτυχοι στο 7'. Τότε που μετά από κόρνερ του Σολίς και κόντρες στο σουτ του Μεγιάδο, η μπάλα στρώθηκε στον Σαρδινέρο στη μικρή περιοχή, ο Ισπανός σούταρε με εξουδετερωμένο τον Λοντίγκιν και ο Πέερσμαν με τάκλιν έδιωξε...

Το σύνολο του Νιόπλια είχε ένταση, διάθεση, τους Μεγιάδο και Σακόρ να κάνουν πολλή δουλειά στα χαφ και τον Μαρινάκη να έχει πολλά καλά ανεβάσματα από δεξιά. Το πρόβλημα, ωστόσο, ήταν δημιουργικά για τον ΟΦΗ, ο οποίος δεν μπορούσε να δώσει ουσία στην υπεροχή του.

Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, ήταν ακίνδυνοι μέχρι και το 39', όταν το γυριστό του Ελευθεριάδη πέρασε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όμως, προηγήθηκαν. Έπειτα από ωραία συνεργασία, ο Ελευθεριάδης σέντραρε, ο Καρτάλης σούταρε αδύναμα, ο Βάτερμαν απέκρουσε, αλλά ο Παμλίδης πήρε το... ριμπάουντ και σκόραρε.

Κυρίαρχος και ανατροπή

Το ψυχολογικό πλεονέκτημα ήταν τεράστιο για τον Ομιλο,ωστόσο άπαντες ήταν έτοιμοι να τα δώσουν όλα. Διατήρησαν το πάθος τους την αυταπάρνηση τους και έψαχναν τη στιγμή τους για να... επιστρέψουν.

Και στο 52', ύστερα από λάθος του Κάργα, ο Σαρδινέρο με υπέροχη λόμπα από δεξιά ισοφάρισε. Το μομέντουμ είχε πια περάσει στην πλευρά των γηπεδούχων, που στο 61' κέρδισαν πέναλτι... μέσω VAR για χέρι του Κάργα. Ο Σολίς ήταν εύστοχος και σημείωσε το 2-1.

Μετά το 70' το συγκρότημα του Γιαννίκη πήρε μέτρα στο γήπεδο, ανέβασε... στροφές και μάλιστα απείλησε στο 77' με τον Μιλιντσεάνου. Από το σημείο, πάντως, εκείνο και μετά δεν ένιωσε κίνδυνο και κράτησε τη σπουδαία νίκη.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Λυμπεράκης, Βούρος, Διαμαντής, Σακόρ, Μεγιάδο, Στάρτζεον (81' Νοικοκυράκης), Σολίς (76' λ.τρ. Μπαλογιάννης), Γρίβας (46' Φερέιρα 89' λ.τρ. Βαφέας), Σαρδινέρο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Πέερσμαν, Κάργας, Κάστρο, Ντομίνγκεζ, Καρτάλης, Μπρένερ (58' Μιλιντσεάνου), Ελευθεριάδης (46' Νάουμετς), Παμλίδης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.