Άνετη κι ωραία η Εθνική!

23:38 | 24/03/2023

Εύκολο διπλό της Εθνικής ομάδας επί του Γιβραλτάρ (0-3) στην πρεμιέρα της προκριματικής φάση του EURO 2024.

Mε μία κατοχή στο μέσο όρο του 70%, με 18 τελικές (οι 4 εντός εστίας) και με δύο γκολ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το πρώτο ημίχρονο της πρεμιέρας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα προκριματικά κόντρα στο αδύναμο Γιβραλτάρ.

Ο Πογέτ έριξε στο ματς και Πέλκα και Μάνταλο και Μπακασέτα και Γιακουμάκη, δείγμα της επιθυμίας του να καθαρίσει από νωρίς η Εθνική τον αγώνα κάτι που βγήκε, αφού μόλις στο 11ο λεπτό ο Μασούρας άνοιξε το σκορ.

Η συνέχεια ανάλογη. Κατοχή για την Εθνική, πίεση, ωραία κυκλοφορία και ο Βλαχοδήμος... θεατής, αφού η άμυνα πίσω δεν αντιμετώπιζε προβλήματα από τους ακίνδυνους γηπεδούχους. Αν οι Έλληνες διεθνείς ήταν πιο εύστοχοι και πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Η μεγαλύτερη ευκαιρία μετά το 0-1 το δοκάρι του Πέλκα.

Τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους και πανηγυρίστηκε έξαλλα λόγω σκόρερ. Ο Σιώπης με ωραίο σουτ παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Γιβραλτάρ και πέτυχε το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο στο στήθος.

Iδιο ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο, σχεδόν στο ίδιο χρονικό σημείο. Συγκεκριμένα στο 58ο λεπτό ο Μάνταλος είδε την κίνηση του Μπακασέτα στην πλάτη της άμυνας του Γιβραλτάρ, κοντρόλαρε και εκτέλεσε για το 3-0.

Η Ελλάδα κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και με το 0-3 ο Πογέτ είχε την ευκαιρία να φρεσκάρει με αλλαγές την ενδεκάδα, όπου μεταξύ άλλων είδαμε τον Κωνσταντέλια να κάνει το ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Εθνική συνέχισε να έχει τον έλεγχο και είχε τις φάσεις, με δύο δοκάρια μέσα σε τρία λεπτά, με τον Γιβραλτάρ απλώς να παρακολουθεί το παιχνίδι αποδεχόμενο τη μοίρα του. Ακόμα και όταν η ελληνική ομάδα έριξε την έντασή της δεν αντιμτώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι σε έναν εξ ορισμού αδύναμο αντίπαλο.

Η Ελλάδα ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της σε αυτή την προκριματική φάση και έκανε το αυτονόητο απέναντι σε μία ομάδα που δεν μπορούσε να απειλήσει και δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Επιβλητική νίκη για την Εθνική μας ομάδα, με ωραίο ποδόσφαιρο, ευκαιρίες και δοκάρια, επανεμφάνιση Φορτούνη και ντεμπούτο Κωνσταντέλια.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Χούλιο Ρίμπας): Κόλεϊνγκ, Ολιβέρο, Ρόι Τσιπολίνα, Σέρτζεντ, Βαλαρινό (62΄ Κομπς), Τορίγια (62΄ Μουελί), Μπρίτο (85΄ Τζόλεϊ), Μπερνάντο Λόπες, Ρόναν (86΄ Γιόζεφ Τσιπολίνα), Γουόκερ, Κασάρο (85΄ Στίχε).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας (86΄ Γιαννούλης), Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας (70΄ Φορτούνης), Πέλκας (62΄ Κωνσταντέλιας), Γιακουμάκης (62΄ Παυλίδης), Μασούρας (86΄ Χατζηγιοβάνης).


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.