Ανίκητος ο Τανάκ στο WRC

19:43 | 02/06/2019

Για δεύτερο σερί αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) ο Εσθονός, Οτ Τανάκ, αποδείχθηκε ο ταχύτερος των αντιπάλων του και πανηγύρισε τη νίκη στον 7ο αγώνα της σεζόν στην Πορτογαλία.

Μετά την επικράτησή του στο Ράλι που έγινε στην Χιλή ο οδηγός της Toyota πρώτευσε και στον αγώνα που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (2/06) στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Παρά τη νίκη του, πάντως, υπολοπείπεται δύο βαθμούς του πρωτοπόρου της βαθμολογίας των οδηγών, Σεμπαστιάν Οζιέ (142 έναντι 14). Ο Τανάκ άφησε 15.9 δευτερόλεπτα πίσω του τον Βέλγο Τιερί Νεβίλ με Hyundai, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τις ατυχίες του Κρις Μικ, που ήταν αρχικά δεύτερος, αλλά είχε πρώτα μια έξοδο, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε στην τελευταία ειδική. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Οζιέ, με Citroen, ο οποίος έμεινε 57.1 δεύτερα πίσω από τον νικητή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τανάκ έφτασε τις 9 νίκες στην καριέρα του στο WRC, έχοντας πανηγυρίσει τις τρεις εξ αυτών μέσα στο 2019 (σ.σ. προηγήθηκε η επιτυχία του στη Σουηδία τον Φεβρουάριο).

Στους κατασκευαστές η Hyndai προηγείται με 202 βαθμούς κι ακολουθεί με 182 η Toyota.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.