Άνοιξε ο δίαυλος συνεργασίας ΟΦΗ-Ντόρτμουντ

13:29 | 12/03/2018

Τις πρώτες συζητήσεις για τη συνεργασία του ΟΦΗ με τη Ντόρτμουντ, είχε ο παλαιός παράγοντας του συλλόγου Κώστας Ρεπανάκης με ανθρώπους της γερμανικής ομάδας.

Ο κ. Ρεπανάκης όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΟΦΗ, βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Ντόρτμουντ και ενημέρωσε στελέχη της Γερμανικής ομάδας, για τον ΟΦΗ, την Κρήτη, το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο και την προοπτική συνεργασίας που μπορεί να υπάρχει μεταξύ των δυο συλλόγων σε θέματα τεχνογνωσίας, λειτουργίας, ανάπτυξης ακαδημιών, τουρνουά σε επίπεδο υποδομών, ακόμα και ανταλλαγής επισκέψεων των ομάδων και των στελεχών των δυο συλλόγων.

Τα τελευταία χρόνια ο κ. Ρεπανάκης δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Ντόρτμουντ και μάλιστα είναι μέλος του συλλόγου κάτι που τον οδήγησε στο να ξεκινήσει επαφές με τον Γερμανικό σύλλογο, στελέχη του οποίου τον δέχθηκαν στη Γερμανία, όπου και τους κατέθεσε ένα πλήρη φάκελο, με πληροφορίες που έχουν  να κάνουν με τον ΟΦΗ, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με στελέχη της Γερμανικής ομάδας, θέματα που μπορούν οι δυο σύλλογοι να συνεργαστούν.

Συγκεκριμένα ο κ. Ρεπανάκης, με το συνεργάτη του και διερμηνέα Ιωάννη Καραγιαννίδη, είχαν  την ευκαιρία να συζητήσουν με τον  κ. Edwin Boekamp, αθλητικό διευθυντή του τμήματος  ποδοσφαιριστών νέας γενιάς της BVB, ο οποίος μαζί με τον Lars Ricken, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Μπορούσια και νυν συντονιστή νέων ταλέντων, έχουν την ευθύνη για τις ακαδημίες νέων ποδοσφαιριστών  στο Ντόρτμουντ, την πορεία αυτών, την διάκριση τους και την προώθηση νέων στην επαγγελματική ομάδα.

Ο κύριος Boekamp δήλωσε φίλος της Ελλάδας και των Ελλήνων και τόνισε το γεγονός οτι επισκέπτεται τακτικά  την χώρα μας μια και είναι μακροχρόνιος συνεργάτης και πολύ καλός φίλος του προπονητή της εθνικής Ελλάδας  ανδρών Μίχαελ Σκίμπε.

Στη συζήτηση συμμετείχε ακόμη ο κ. Matthias Röben ο οποίος διευθύνει το τμήμα κοινωνικοπαιδαγωγικής εργασίας των ακαδημιών της Μπορούσια. Ο κ. Ρεπανάκης κάλεσε το επόμενο διάστημα τα στελέχη της Ντόρτμουντ στο Ηράκλειο και την Κρήτη, προκειμένου να επισκεφθούν το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο και να έχουν και οι ίδιοι ολοκληρωμένη εικόνα για τον ΟΦΗ.

Όλες αυτές τις ενέργειες, τις επαφές με την Ντόρτμουντ, αλλά και την φιλοξενία στελεχών της Γερμανικής ομάδας, ο Κώστας Ρεπανάκης, έχει αναλάβει εξολοκλήρου τα έξοδα. Σε δήλωση του στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ για το θέμα ο κ. Ρεπανάκης τονίζει: «Είναι ένας σύλλογος που δουλεύει στο 100% σε επαγγελματικά πρότυπα. Πουλάνε την τεχνογνωσία τους , σε όλα τα μέρη του κόσμου, αλλά επειδή είναι φίλοι της Ελλάδος και της Κρήτης, θα ξεκινήσουμε δειλά-δειλά μια συνεργασία, η οποία μπορεί να φέρει σπουδαία οφέλη στον ΟΦΗ.

Από τη συμμετοχή μιας ομάδας μας, σε κάποιο μεγάλο τουρνουά στη Γερμανία, μέχρι και ανταλλαγή φιλικών αγώνων και επισκέψεων των ομάδων σε Γερμανία και Κρήτη. Θα έρθουν στο Ηράκλειο το επόμενο διάστημα, να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις μας και θα πούμε περισσότερα. Νομίζω ότι μπορεί να βγεί κάτι καλό για τον ΟΦΗ,  από όλο αυτό».

Για όλες αυτές τις ενέργειές του ο κ. Ρεπανάκης ενημέρωσε αναλυτικά τη Διοικούσα Επιτροπή και τον Κώστα Καζανάκη, από τους οποίους έχει λάβει την έγκριση να χειριστεί αποκλειστικά εκ μέρους της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, αυτές τις επαφές με τη Γερμανική ομάδα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.