Ανθεστίων, η… Μπιλμπάο του Ηρακλείου

SMS
18:28 | 24/02/2020

Στηρίζεται στα δικά του παιδιά και διαγράφει άλλη μία πολύ καλή πορεία στην Α1 ΕΠΣΗ.

Στον Θραψανό, όσο και αν ακούγεται… τραβηγμένο, η ποδοσφαιρική ομάδα προχωράει βάσει πλάνου. Ένα σύνολο του τοπικού με… πρότζεκτ είναι μάλλον κάτι υπερβολικό.

Και όμως οι «κιτρινόμαυροι» από την επανίδρυση τους και μετά έχουν αποφασίσει ν’ ακολουθήσουν το δικό τους «δρόμο». Και αυτό τους έχει «βγει» μια χαρά μέχρι σήμερα.

Έκαναν, ξεκάθαρο, δηλαδή, ότι θα στηρίζονται στα δικά τους παιδιά και θα προχωράνε. Μπορεί ενδεχομένως να μην είναι και η απόλυτα εύστοχη παρομοίωση, ωστόσο φέρνουν κάτι σε… Μπιλμπάο του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου.

Το θραψανιώτικο «χρώμα» στο ρόστερ είναι έντονο όλο αυτό το διάστημα και τα αποτελέσματα είναι, αν μη τι άλλο, ικανοποιητικά.

Ο Ανθεστίων, που κρατάει… μικρό καλάθι και βαδίζει βήμα-βήμα, έχει πλέον εξελιχθεί σε μία παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας. Πράγμα αρκετά σημαντικό, αφού στις μέρες μας τα ερασιτεχνικά σωματεία ξοδεύουν πολλά για να φτιάξουν ομάδα.

Οι «κιτρινόμαυροι» δε μπαίνουν σ’ αυτή τη λογική, δεν κάνουν αλόγιστα έξοδα και η διαδρομή που έχουν διαγράψει τους δικαιώνει.

Τρουλάκης, Φωτόπουλος, Καπαρουνάκης, Βασιλάκης, Δρακάκης, Κελαράκης, Καλογερίδης, Μελαδάκης, Πεχυνάκης, Θεοδωράκης κατάγονται από το χωριό, ενώ αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από τις γύρω περιοχές.

Οι «κιτρινόμαυροι», δηλαδή, διαθέτουν έντονο το ντόπιο στοιχείο και αποτελούν παράδειγμα, που θα πρέπει ν’ ακολουθήσουν κι άλλοι ερασιτεχνικοί σύλλογοι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.