Αντίλ Ναμπί: Το καλύτερο deal για όλους

Απόψεις

Η πώληση Ναμπί στον Ατρόμητο, το deal του ΟΦΗ και το κέρδος του Άγγλου μέσου που είχε μείνει πίσω.

Ο Αντίλ Ναμπί επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό του σε εκείνο το καταραμένο παιχνίδι της Τρίπολης, αλλά πλέον στον ΟΦΗ είχαν αλλάξει πολλά πράγματα. Ο Άγγλος ξεπέρασε το βουνό της αποθεραπείας για να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση, αλλά μπροστά του βρήκε ένα άλλο βουνό, αυτό του ανταγωνισμού, ακόμα πιο δύσκολο για να καταφέρει να βρεθεί ξανά στις αγωνιστικές επάλξεις.

Ο ΟΦΗ είναι πλέον μία ομάδα με τα καλύτερα χαφ του ελληνικού πρωταθλήματος και πληθώρα λύσεων στον άξονα. Δεν είναι η ομάδα του πρόσφατου παρελθόντος που η απουσία του Ναμπί έμοιαζε αναντικατάστατη. Ο Άγγλος μέσος είχε μπροστά του ένα εμπόδιο που έμοιαζε ανυπέρβλητο: Νέιρα και Τοράλ. Ακόμα και ο ντε Γκουζμάν έμπαινε στην εξίσωση.

Ο ίδιος είχε καταλάβει πως δεν θα είχε τη θέση βασικού που είχε πριν τον τραυματισμό του και λογικό ήταν να δει το καλύτερο δυνατό για το μέλλον του, ενώ και ο ΟΦΗ δεν θα έλεγε «όχι» σε μία πώλησή του εφόσον έβρισκε ικανοποιητική την όποια πρόταση.

Και κάπου εκεί μπήκε στην κουβέντα ο Ατρόμητος, ο οποίος αναζητούσε ενίσχυση στα χαφ. Ο Ναμπί θα βρει στην ομάδα του Περιστερίου -εφόσον συμφωνήσει- τον χρόνο που αναζητούσε και ο Όμιλος θα βάλει λεφτά στο ταμείο του (και πιθανότατα και κάποιο έμψυχο αντάλλαγμα, αφού φουντώνουν οι πληροφορίες πως υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο).

Για τον ΟΦΗ η απώλεια είναι μικρή. Για τον κόσμο ίσως μεγαλύτερη κυρίως ως προς το συναισθηματικό κομμάτι. Στη μεσαία γραμμή η ομάδα είναι υπερπλήρης, ενώ ο 27χρονος Άγγλος δεν είχε φτάσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο για να μπορέσει να μπει «σφήνα» στον ανταγωνισμό για την ενδεκάδα. Ηταν ξεκάθαρο πως δεν βρισκόταν στα πλάνα του Νίκου Νιόπλια για βασική επιλογή κάτι λογικό με βάση τις επιλογές που έχει ο 58χρονος προπονητής στα χαφ.

Εξάλλου ο ΟΦΗ πρέπει να μπει στη λογική του selling club όταν του παρουσιάζονται ευκαιρίες και όταν αυτές είναι συμφέρουσες. Σε αυτή την περίπτωση το deal φαντάζει ιδανικό και για τις δύο πλευρές: από τη μία η κρητική ομάδα κάνει μία πολύ καλή συμφωνία, από την άλλη ο ποδοσφαιριστής φεύγει για να πάει σε μία ομάδα που θα έχει μεγαλύτερο ρόλο και μικρότερο ανταγωνισμό στη θέση του.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Ιούνιο ο Αντίλ Ναμπί ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον ΟΦΗ μέχρι το 2023. Την τρέχουσα σεζόν, μετά την επιστροφή του από τον σοβαρό τραυματισμό του αγωνίστηκε σε 9 ματς με 2 γκολ (ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφωνία ΟΦΗ - Ατρόμητου για τον Ναμπί

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.