Αντίστροφη μέτρηση για τον 24ο Λαϊκό Δρόμο Κουδουμά

13:07 | 30/03/2018

Την Κυριακή (01/04) πραγματοποιείται από τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης ο 24ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 22,5 χιλιόμετρα επί ανωμάλου εδάφους στα Αστερούσια Όρη, ακολουθώντας την διαδρομή Στέρνες – Κόφινας – Μονή Κουδουμά με ανηφόρα 9 χιλιομέτρων και κατηφόρα 13,5 χιλιομέτρων.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί από τις Στέρνες ενώ για τη μεταφορά των αθλητών/τριών προς την αφετηρία του αγώνα θα αναχωρήσουν λεωφορεία από την πλατεία Κόρακα (Στάδιο Ελευθερίας Ηρακλείου) στις 7:30 π.μ.

Οι κατηγορίες του αγώνα είναι οι εξής: Γενική ανδρών, Γενική γυναικών, Ανδρών 20-29, Γυναικών 20-29, Ανδρών 30-39, Γυναικών 30-39, Βετεράνων ανδρών 40-49, Βετεράνων γυναικών 40-49, Βετεράνων ανδρών 50+, Βετεράνων γυναικών 50+, Εφήβων 16-19, Νεανίδων 16-19.

Οι αθλητές θα πρέπει να κάνουν γνωστή την συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://results.chronolog.gr/r... έως και την ημέρα του αγώνα. Για διευκρινίσεις στα τηλέφωνα 2892 340226 και 6974 666450.

«Η συμμετοχή όλων των αγωνιζομένων γίνεται με δική τους ιατρική ευθύνη. Το όριο του αγώνα για τους δρομείς είναι 3 ώρες. Για να ισχύουν οι παραπάνω κατηγορίες νικητών πρέπει να συμμετέχουν  τουλάχιστον 4 αθλητές /τριες σε κάθε κατηγορία. Οι πεζοπόροι πρέπει να έχουν μαζί τους μικρό σακίδιο με νερό.

Κύπελλα, μετάλλια και αναμνηστικό δίπλωμα στους τρεις πρώτους ανά  κατηγορία καθώς και φανέλες και καπέλα όπως και αναμνηστικά τοπικά δώρα. Επίσης η Ιερά Μονή Κουδουμά θα δώσει από έναν χρυσό σταυρό στους πρώτους ανά κατηγορία και στους επόμενους από μια εικόνα. Όλοι οι τερματίζοντες αθλητές θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο, δίπλωμα συμμετοχής, μπλουζάκι  και  καπέλο. Οι πεζοπόροι θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, μπλουζάκι και καπέλο» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Μετά τις απονομές που έχουν προγραμματιστεί για τη 1μμ, στην Ιερά Μονή Κουδουμά θα ακολουθήσει γεύμα στο προαύλιο της Μονής.

Συνδιοργανωτές του αγώνα που έχει γίνει θεσμός όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Δήμος Γόρτυνας, η Περιφέρεια Κρήτης, η Ι.Μ. Κουδουμά και ο Λ. Α. Σύλλογος Ι. Μ. Κουδουμά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.