ΑΟΧ/Κισσαμικός - Εργοτέλης 0-3 (Τελικό)

16:41 | 05/03/2018

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση, ο Εργοτέλης πήρε μεγάλη νίκη μέσα στα Περιβόλια επί του ΑΟΧ/Κισσαμικού με 0-3, με δυο γκολ του Έφορντ και ένα του Κάιπερς.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης την υπεροχή και τον έλεγχο και με εξαίρεση δυο λάθη, μέσα από τα οποία θα μπορούσαν να είχαν έρθει γκολ για τους γηπεδούχους, η παρουσία τους άγγιξε το άριστα. 

Πρωταγωνιστικής της αναμέτρησης ο Έφορντ, με δυο γκολ και μια ασίστ στο ενεργητικό του, αλλά και πολλές καλές προσπάθειες και συνεχή κίνηση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Άξιος συμπαραστάτης του ο Τσέλιος, μια ήρεμη δύναμη στη μεσαία γραμμή των κιτρινόμαυρων, τόσο επιθετικά, όσο και ανασταλτικά. 

Η ομάδα του Ηρακλείου στο γρηγορότερο ίσως γκολ ως τώρα του πρωταθλήματος, μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο, άνοιξε το σκορ, ενώ το διπλασίασε πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο, ενώ με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου είχε κάνει ήδη το 3-0 και ουσιαστικά είχαν πάρει τη νίκη. 

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στον αιφνιδιασμό του Εργοτέλη και μόνο στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Λέο, έγιναν κάπως απειλητικοί, αλλά και πάλι χωρίς να δημιουργήσουν μεγάλους κινδύνους στα καρέ του Εργοτέλη. 

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης:

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

92' Ο Σταματάκος θα φύγει στην αντεπίθεση μόνος με τον Λαζαρίδη, θα πλασάρει για να διώξει δύσκολα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Κοντά σε 4ο γκολ ο Εργοτέλης.

91' Φάουλ του Βρεττού από τη γωνία της περιοχής του Εργοτέλη, η μπάλα ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

82' Τελευταία αλλαγή και για τον Εργοτέλη, στη θέση του Πάτα πέρασε ο Οικονόμου, στην πρώτη του εμφάνιση με η φανέλα της νέας του ομάδας.

80' Ολοκληρώνει τις αλλαγές του ο Γιώργος Πετράκη, με τον Βρεττό να περνά στην αναμέτρηση στη θέση του Σάλιακα.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Εργοτέλης κρατά στα χέρια και τα πόδια του ένα σημαντικό διπλό, το οποίο θα του δώσει μεγάλη ώθηση στην προσπάθεια της παραμονής. Συνεχίζει να έχει τον έλεγχο του αγώνα, έχει απειληθεί με την είσοδο του Λέο στο ματς, όμως συνεχίζει να κρατά καλά. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους στο δεύτερο μέρος, αλλά χωρίς ουσία.

72' Δεύτερη αλλαγή για τον Εργοτέλη με τον Ιατρούδη να αντικαθιστά τον Μπουτσάκη.

71' Κίτρινη κάρτα στον Σταμόπουλο.

70' Σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Λέο να βγαίνει μόνος του με τον Κατσιμήτρο και τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη να διώχνει δύσκολα με τα πόδια.

68' Ευκαιρία για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό, με τον Ξύδα να βρίσκει με σέντρα τον Λέο, την κοντινή προβολή του οποίου έδιωξε κόρνερ ο Κατσιμήτρος.

64' Κίτρινη κάρτα στον Έφορντ για παρεμπόδιση εκτέλεσης φάουλ.

ΣΧΟΛΙΟ: Συνεχίζει ο Εργοτέλης να ελέγχει την αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους όμως να είναι ανεβασμένοι και καλύτεροι συγκριτικά με την εικόνα τους στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Ηρακλείου παρόλα αυτά, δείχνει πως έχει την αναμέτρηση στα μέτρα της, έχοντας, πέραν του Έφορντ και τον Τσέλιο σε πολύ καλή ημέρα. Ο μέσος των κιτρινόμαυρων κάνει όλο το παιχνίδι της ομάδας του, με χαρακτηριστική άνεση και ψυχραιμία.

60' Ο Σταματάκος θα περάσει στον αγώνα στη θέση του Ροβίθη, στην πρώτη αλλαγή του Εργοτέλη στην αναμέτρηση.

58' Σέντρα του Σταμόπουλου, θα πιάσει την κεφαλιά από κοντά ο Κάιπερς με τον Ζιούλη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

55' Δεύτερη αλλαγή για τους γηπεδούχους, στη θέση του Χαλκιαδάκη ο Γκίνη.

54' Κίτρινη κάρτα στον Λεμονή για φάουλ στον Μπουτσάκη.

48' Καλή στιγμή για τον Εργοτέλη με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο... δαιμόνιος σήμερα Έφορντ έστρωσε στον Κάιπερς, το δυνατό σουτ του οποίου έδιωξε δύσκολα ο Λαζαρίδης.

Με μια αλλαγή για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στη θέση του Φουάση πέρασε ο Λέο. Ο Εργοτέλης συνεχίζει με τους ίδιους παίκτες με τους οποίους ξεκίνησε την αναμέτρηση.

Όλα καλά με τον ηλικιωμένο φίλαθλο των γηπεδούχων ο οποίος νωρίτερα ένιωσε αδιαθεσία. Του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και δεν χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ: Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση ως τώρα, ο Εργοτέλης έχει πάρει σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη. Αρκετά καλός σε όλες τις γραμμές, με έναν πάρα πολύ καλό Έφορντ. Ο Αμερικανός έχει δυο γκολ στο ενεργητικό του και μια ασίστ. Η ομάδα του Ηρακλείου έχει επιβάλει το ρυθμό της και με εξαίρεση τα δυο λάθη που έγιναν, τα οποία όμως ήταν σοβαρά και λίγο έλειψε να στοιχίσουν, έχουν μια πάρα πολύ καλή παρουσία στον αγώνα ως τώρα. 

Ιδιαίτερα εκνευρισμένοι οι φίλαθλοι των γηπεδούχων με μερίδα αυτών να αποδοκιμάζει έντονα τους παίκτες του ΑΟΧ/Κισσαμικού κατά την αποχώρησή τους από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Λαζαρίδης μάλιστα αντέδρασε και είχε μια έντονη συνομιλία με έναν εκ των φιλάθλων. 

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

45' Και πάλι κοντά σε γκολ ο Εργοτέλης, με τον κορυφαίο ως τώρα Έφορντ, ο οποίος πήρε τη μπάλα από τον Κάιπερς, πλάσαρε τον εξερχόμενο Λαζαρίδη, με τον τελευταίο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Αμέσως μετά το 3ο γκολ του Εργοτέλη προκλήθηκε μια μικρή αναστάτωση στην εξέδρα όπου βρίσκονται οι φίλοι των γηπεδούχων, με έναν ηλικιωμένο φίλαθλο να νιώθει αδιαθεσία και να τον πλησιάζουν οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για τις πρώτες βοήθειες. 

39' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ! Οι φιλοξενούμενοι θα βγουν στην κόντρα με τον Έφορντ και ο Αμερικανός με ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ πλασέ, θα πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ και θα ανεβάσει το σκορ στο 0-3!

36' Σουτ μέσα από την περιοχή του Ξύδα, θα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Κατσιμήτρος.

35' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Εργοτέλη! Ο Ροβίθης βρήκε χώρο και έφυγε στην αντεπίθεση, βλέποντας τον εξερχόμενο Λαζαρίδη, έκανε τη "λόμπα", η μπάλα όμως έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

ΣΧΟΛΙΟ: Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά, με τη συμπλήρωση του ημιώρου έχουν βγει μπροστά και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της άμυνας του Εργοτέλη, έχουν κάνει δύο μεγάλες φάσεις. Οι κιτρινόμαυροι παρουσίασαν στις φάσεις αυτές τις γνωστές τους αμυντικές αδυναμίες, στάθηκαν όμως τυχεροί...

32' Νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, μετά από λάθος της άμυνας του Εργοτέλη και παράλληλη προς την εστία μπαλιά, ο Σελληνιωτάκης από κοντά επιχείρησε τακουνάκι, με τον Τσέλιο να διώχνει πάνω στη γραμμή!

30' Πρώτη, αλλά τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό. Ήταν ο Χαλκιαδάκης ο οποίος πήρε από τον Σάλιακα, το πρώτο πλασέ που έκανε εξουδετερώθηκε από τον Κατσιμήτρο. Στη συνέχεια της φάσης έφτασε και πάλι σε αυτόν, πλάσαρε εκ νέου από κοντά, με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά της εστίας. 

29' Μια ακόμα τελική για τον Εργοτέλη, με τον Ροβίθη να δίνει στον Μπουρσέλη και αυτός με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Λαζαρίδη σε δύσκολη επέμβαση.

17΄Νέα καλή στιγμή για τον Εργοτέλη, ο οποίος έχει μπει εξαιρετικά στην αναμέτρηση. Ο Μπουτσάκης με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, είδε τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

ΣΧΟΛΙΟ: Καλύτερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να περιμένει ο Εργοτέλης, ο οποίος στις τρεις καλύτερες προσπάθειές του έστειλε δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι μετά το 0-1 πίεσαν για λίγο, με τους παίκτες του Εργοτέλη να αντιδρούν σωστά. Πολύ καλή και ουσιαστική η κυκλοφορία της μπάλας από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι συνεχίζουν να πιέζουν...

13΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ! Έξοχη αντεπίθεση από τη δεξιά πλευρά με τον Έφορντ να περνά μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση έστρωσε στον αμαρκάριστο Κάιπερς και αυτός με κοντινό πλασέ σημειώνει το 0-2.

11' Καλή φάση για τον Εργοτέλη με τον Έφορντ να στρώνει στον Μπουτσάκη, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκαριών του Λαζαρίδη.

Οι φίλαθλοι του Εργοτέλη οι οποίοι ταξίδευσαν από το Ηράκλειο για τον αγώνα, δεν πρόλαβαν να δουν το γκολ της αγαπημένης τους ομάδας. Η καθυστερημένη άφιξη του πούλμαν, είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στο γήπεδο ένα λεπτό μετά την επίτευξη του 0-1...

7' Κάθετη πάσα προς τον Αποστολίδη μέσα στην περιοχή, θα πέσει ιδανικά και θα απομακρύνει σε κόρνερ ο Σταμόπουλος.

1' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ! Στην πρώτη επίθεσή του ο Εργοτέλης ανοίγει το σκορ με τον Έφορντ! Η φάση ξεκίνησε από την αριστερή πλευρά με τον Ροβίθη να στρώνει στο δεύτερο δοκάρι στον Αμερικανό και αυτός με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1! 

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Στην αρχική ενδεκάδα των γηπεδούχων οι πρώην παίκτες του Εργοτέλη Μανόλης Σάλιακας και Νώντας Παντελάκης, στον πάγκο ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και ΠΟΑ Νίκος Βρεττός.

Ο Εργοτέλης αναμένεται να παραταχθεί με τερματοφύλακα τον Κατσιμήτρο, αριστερό μπακ τον Σταμόπουλο, δεξιό τον Νικολακάκη και κεντρικούς αμυντικούς τους Πάτα και Μπάτζιο. Στο κέντρο οι Τσέλιος, Μπουτσάκης και Μπουρσέλης, με τους Ροβίθη και Έφορντ στα άκρα και στην κορυφή τον Κάιπερς.

Ο Μαζουλουξής δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπισε και μολονότι ήταν στην αποστολή που ταξίδευσε στα Χανιά, δεν βρίσκεται στην τελική 18άδα.

* Ιδανικές οι καιρικές συνθήκες στα Χανιά, με λιακάδα και δροσιά. Άριστος ο αγωνιστικός χώρος. Ο χλοοτάπητας είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, με όλες τις υπάρχουσες συνθήκες να συναινούν στο να γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΟΧ/Κισσαμικός (Γ. Πετράκης): Λαζαρίδης, Τόλι, Παντελάκης, Ζιούλης, Φουάσης, Σελληνιωτάκης, Λεμονής, Αποστολίδης, Σάλιακας, Χαλκιαδάκης, Ξύδας.

Αναπληρωματικοί: Παπαδόπουλος, Μαρκοπουλιώτης, Βρεττός, Νικόλτσης, Γκίνη, Σερβιλάκης, Λέο.

Εργοτέλης (Τ. Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Νικολακάκης, Μπάτζιος, Μπουτσάκης, Σταμόπουλος, Ροβίθης, Κάιπερς, Έφορντ, Πάτας. 

Αναπληρωματικοί: Χανιωτάκης, Αγγελόπουλος, Οικονόμου, Ιατρούδης, Βογιατζής, Σταματάκος, Μανουσάκης. 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κολυτάς από το Λασίθι, με επόπτες τη Δέτση (Αθηνών) και τον Χρηστάκο (Πειραιά).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.