Το μεγάλο ματς της Εθνικής στο Ηράκλειο και το αλαλούμ με τους παίκτες

SMS

Η Εθνική Ελλάδας αγωνίζεται σήμερα στα ''Δύο Αοράκια'' απέναντι στη Λετονία (19.00), ένα πολύ σημαντικό ματς για το Παγκόσμιο Κύπελλο - για...ψυχολογικούς λόγους στο Ηράκλειο Ιτούδης - Καλάθης, Λούτζης ο μόνος Eυρολιγκάτος παίκτης

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι θα δώσει σήμερα η Εθνική μας στο κατάμεστο γήπεδο στο Ηράκλειο, στα ''Δύο Αοράκια''. Ο στόχος είναι η νίκη απέναντι στη Λετονία (19.00 - Novasports) ώστε ο στόχος του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2023 να έρθει πιο κοντά. Οι κρητικοί αγκάλιασαν ξανά την Εθνική και θα την υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο, όπως συνηθίζεται.

Αν κερδίσει η Εθνική θα βρεθεί μια ανάσα από τα τελικά σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία (25/8-10/9/2023). Υποθετικά, αν επικρατήσει και του Βελγίου την ερχόμενη Δευτέρα, θα τσεκάρει πρακτικά το εισιτήριο για τα τελικά.

314409021_2671899346273435_6607271260055617853_n.jpg#asset:418107


Με αυτά και με αυτά, σήμερα στο παρκέ θα δούμε μόνο τον Λούτζη από την Εθνική του Eurobasket. Είναι ο μοναδικός επίσης παίκτης που αγωνίζεται στην Euroleague, ο οποίος θα ενσωματωθεί με την Εθνική. Αυτή η αστεία ιστορία των ''παραθύρων'' μεταξύ FIBA και Euroleague συνεχίζεται, με τους παίκτες να καλούνται να αγωνιστούν μετά από 24 ώρες, τις ομάδες να θέλουν να τους προστατεύσουν και οι ομοσπονδίες...χτενίζονται.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται σήμερα, ο Ολυμπιακός έπαιζε το βράδυ της Πέμπτης, ο Καλάθης με τον Ιτούδη επίσης, ενώ η Παρτιζάν δεν αφήνει - τελικά - τον Παπαπέτρο, αφήνοντας μόνο τους Σέρβους να πάνε στην Εθνική Σερβίας. Κασελάκης - Αγραβάνης είναι τραυματίες, οπότε η Εθνική θα παίξει με σύνθεση... ανάγκης σήμερα, ούτε καν σύνθεση ''παραθύρων''.

Η 12άδα της Εθνικής με τη Λετονία

Μιχάλης Λούντζης (Ολυμπιακός)
Νίκος Γκίκας (Προμηθέας)
Δημήτρης Μωραΐτης (Περιστέρι bwin)
Χάρης Γιαννόπουλος (Κολοσσός)
Βασίλης Μουράτος (Προμηθέας)
Νίκος Ρογκαβόπουλος (Μερκεζεφέντι)
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Πέζαρο)
Όμηρος Νετζήπογλου (Άρης)
Μιχάλης Τσαϊρέλης (Προμηθέας)
Γιώργος Τσαλμπούρης (Μπέτις)
Δημήτρης Κακλαμανάκη (Προμηθέας)
Κωστής Γόντικας (Καρδίτσα)

To αλαλούμ και η ευθύνη της Ομοσπονδίας

Εντάξει, ήταν λίγο πολύ γνωστό ότι θα γίνει μπέρδεμα με το ποιος παίκτης θα βρεθεί και ποιος οχι, όμως επικοινωνιακά και η ΕΟΚ δεν το πήγε καλά. Άλλες Ομοσπονδίες πίεσαν τις ομάδες και θα παίξουν με σχετικά καλές 12αδες τα ματς, εμείς μάλλον είμασταν πολύ.. large, ενόψει ενός πολύ σημαντικού αγώνα. Oύτε καν επικοινωνικά δεν προσεγγίστηκε καλά η ιστορία, η ενημέρωση ήταν τύπου θα ''δούμε'' ενώ έπρεπε να ακούσει τις post δηλώσεις το βράδυ της Πέμπτης, για να μάθουμε αν ο Παπαπέτρου στο Ηράκλειο ενώ στην Κρήτη ταξίδεψαν μάλλον - συμβολικά - ο Νικ Καλάθης και ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο Νικ δεν θα παίξει ενώ ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα έχει ουσιαστικά την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας.

Ένα αλαλούμ που πριν το ματς βγήκαμε χαμένοι, μακάρι μέσα στο γήπεδο τα παιδιά να τα δώσουν όλα, και με την στήριξη των φιλάθλων να πάρουμε την υπερπολύτιμη νίκη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.