Απάντηση Μπαρτομέου σε Λαπόρτα: «Η Μπαρτσελόνα δεν κινδύνευσε να χρεοκοπήσει»

10:02 | 14/10/2021

Να υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Τζουάν Λαπόρτα, για την οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα θέλησε μέσω μίας μακροσκελούς δήλωσής του ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου στην οποία τονίζει πως ο σύλλογος ουδέποτε δεν κινδύνευσε να χρεοκοπήσει.

Τον οικονομικό της ισολογισμό, για την σεζόν 2020-2021, ο οποίος θα τεθεί προς έγκριση από τα μέλη της στην ετήσια Γενική Συνέλευση στις 17 Οκτωβρίου παρουσίασε η Μπαρτσελόνα.

Εκτός όμως από αυτά παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα, του οικονομικού ελέγχου που διενέργησε η Deloitte, τα οποία είναι αποκαρδιωτικά καθώς διαθέτει έξοδα πάνω από ένα δισεκατομμύριο για την σεζόν 2020-21, με το χρέος να ανέρχεται στα 673.000.000 ευρώ.

Ο Τζουάν Λαπόρταα έσπευσε να ασκήσει έντονη κριτική στην διοίκηση Μπαρτομέου, για την οικονομική κατάσταση, στην οποία και έχει περιέλθει ο σύλλογος της Καταλονίας. Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος των «μπλαουγκράνα»σε μακροσκελή δήλωση που εξέδωσε έσπευσε να προστατεύσει τον εαυτό του και παράλληλα να απαντήσει στον Λαπόρτα, ενώ παράλληλα τον κατηγόρησε και για το τρέχον διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Στην δήλωσή του αυτή ο Μπαρτομέου τονίζει ότι η Μπαρτσελόνα έχασε τουλάχιστον 330 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα την σεζόν 2020-21 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τα οικονομικά αποτελέσματα, ενώ σημειώνει πως το ελεγχόμενο χρέος ανερχόταν σε 558 εκατομμύρια και όχι σε 1,35 δις , υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση ο σύλλογος δεν βρέθηκε αντιμέτωπος με την χρεοκοπία.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.