Απίστευτη ρατσιστική επίθεση στον Ζαχά

18:38 | 12/07/2020

Ο Βιλφρέντ Ζαχά στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάρτησε φωτογραφίες, δείχνοντας τι του έστειλε κάποιος ανεγκέφαλος οπαδός, λίγο πριν το ματς με την Άστον Βίλα.  

Απειλητικά μηνύματα και φωτογραφίες ρατσιστικού περιεχομένου, όπως της Κου-Κλουξ-Κλαν. Ο ποδοσφαιριστής, προσπάθησε να παραμείνει ψύχραιμος, γράφοντας απλά: “Ξύπνησα σήμερα με το πρωί με αυτό”.

Ο ρατσισμός δεν έχει θέση πουθενά. Φυσικά δεν έχει θέση στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας, Ρόι Χόντζον, ρωτήθηκε για την κίνηση του Ζαχά, να φανερώσει το πρόβλημα του ρατσισμού που υπάρχει αλλά και την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε.

Ο προπονητής, υπερασπίστηκε την κίνηση του Ζαχά να δημοσιοποιήσει την επίθεση αυτή και καταδίκασε τέτοιου είδους ρατσιστικές κινήσεις.

¨Θεωρώ πως είναι σημαντικό οι παίκτες και οι ομάδες, να συνεχίσουν να δείχνουν πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα του ρατσισμού. Νομίζω είναι ξεκάθαρο με το κίνημα Black Lives Matter και ο καθένας μας θα έπρεπε να προσπαθεί να εξαλείψει τέτοιες συμπεριφορές. Είναι πολύ λυπηρό τη μέρα του αγώνα ο παίκτης να ξυπνά και να βλέπει τέτοια δειλή και απεχθή συμπεριφορά. Ο Ζαχά καλά έπραξε και το έβγαλε στην δημοσιότητα. Δεν πρέπει να τα κρατάμε κρυφά αυτά. Είναι καλό το γεγονός ότι ο σύλλογος μας, η Άστον Βίλα και η Premier League, κάνουν ότι μπορούν για να βρουν αυτόν που το έκανε αυτό. Πρέπει να τον βρουν και να πληρώσει για τις πράξεις του. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις πράξεις του”.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.