Απίστευτο: VAR μόνο σε 2 αγώνες Κυπέλλου!

SMS
09:07 | 01/12/2021

Χρήση του VAR θα γίνει μόλις σε δύο παιχνίδια, από τα 6 συνολικά του σημερινού προγράμματος της φάσης των 16 του Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης όπου θα αναμετρηθούν Άρης και ΟΦΗ και στο «Απόστολος Νικολαϊδης» όπου θα παίξουν Παναθηναϊκός και Βόλος.

Προφανώς υποδομή για VAR υπάρχει και στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ - Κηφισιά), στο ΔΑΚ Λαμίας (Λαμία - Ιωνικός) και στο Πανθεσσαλικό (Νίκη Βόλου - Παναιτωλικός), αλλά οι ομάδες... δεν ενδιαφέρθηκαν για τη λειτουργία του VAR.

Η ΕΠΟ είχε ζητήσει VAR και στους αγώνες Λεβαδειακός - Ολυμπιακός και Λάρισα - ΠΑΟΚ αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την εταιρία που διαχειρίζεται το σύστημα επικαλούμενη ελλιπή υποδομή στα γήπεδα. Βέβαια, εύλογο είναι το ερώτημα πώς γίνεται, για παράδειγμα, στο γήπεδο της Λάρισας να υπήρχε VAR πέρυσι στο πρωτάθλημα της Super League και φέτος να μη γίνεται να μπει.

Θυμίζουμε πως η ΕΠΟ για το θέμα του VAR είχε ανακοινώσει πως αποφάσισε να χρησιμοποιηθεί VAR στους αγώνες Κυπέλλου από την επόμενη φάση (φάση των 16) με έξοδα των ομάδων.

Επίσης, ο Κώστας Νίκας ως ένας εκ των αρμοδίων στον θεσμό του Κυπέλλου και μέλος της επιτροπής διοργανώσεων είχε πει για το Κύπελλο και το VAR πως σε σχέση με πέρυσι για το VAR υπάρχει η διαφοροποίηση πως πρέπει να το αιτηθεί μία από τις δύο ομάδες. Τα έξοδα του VAR τα χρεώνονται οι ομάδες. Εάν ζητήσει κάποια ομάδα και δεν έχει γήπεδο που να διαθέτει VAR, τότε θα πρέπει να βρει και γήπεδο. Το κόστος είναι στα 5.600 ευρώ σε γήπεδα που έχουν εγκατάσταση για το VAR. Εάν δεν υπάρχει σε κάποιο γήπεδο τότε θα χρειαστούν άλλες 3.000 ευρώ.

Θυμίζουμε το σημερινό πρόγραμμα:

  • 15:00 Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός - Cosmote Sport 3
  • 17:00 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός - Cosmote Sport 1
  • 17:00 Άρης-ΟΦΗ - Cosmote Sport 2
  • 19:00 Παναθηναϊκός-Βόλος - Cosmote Sport 3
  • 20:15 ΑΕΚ-Κηφισιά - Cosmote Sport 2
  • 21:30 ΑΕΛ-ΠΑΟΚ - Cosmote Sport 1


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.