Από τη σεζόν 2019-2020 στο Τσάμπιονς Λίγκ το VAR

20:55 | 31/08/2018

Ο πρόεδρος της UEFA έκανε γνωστό το πλάνο της UEFA να εφαρμόσει το VAR στο Τσάμπιονς Λίγκ για πρώτη φορά από τη σεζόν 2019-2020.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν, αποκάλυψε ότι το πλάνο της UEFA για τη χρησιμοποίηση του VAR λέει ότι τα «εγκαίνια» θα γίνουν τη σεζόν 2019-2020 και μάλιστα από τα play offs της διοργάνωσης, πράγμα που αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Όσο για το Γιουρώπα Λίγκ, το ίδιο αναμένεται να συμβεί από την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2020-2021.

«Για εμένα το VAR δεν είναι τελείως ξεκάθαρο, αλλά γνωρίζουμε και ότι πλέον δεν μπορούμε να πάμε πίσω. Η τεχνολογία θα έρθει αργά ή γρήγορα. Το πλάνο τώρα είναι να χρησιμοποιηθεί την επόμενη σεζόν, αλλά δεν είμαι ειδικός.

Δεν είναι εύκολο όμως γιατί πρέπει να διαλέξουμε τον πάροχο και δεν είναι εύκολο να οργανώσουμε έναν διαγωνισμό σε όλη την Ευρώπη, με όλους τους διαιτητές, οπότε έχουμε κάποια θέματα προς επίλυση», ανέφερε στο σχόλιό του ο Σέφεριν, ο οποίος εν συνεχεία απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε το VAR να εφαρμόζεται στον τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λίγκ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.