Από την πόρτα της εξόδου, στην πόρτα της αποστολής

ΟΦΗ

Η περίπτωση Γιάννου και η απόφαση του Νιόπλια να τον ενεργοποιήσει.

Η περίπτωση του Απόστολου Γιάννου θα μπορούσε να γίνει... μυθιστόρημα. Από την πόρτα της εξόδου... στην πόρτα της αποστολής 5.5 μήνες μετά την τελευταία του συμμετοχή με την φανέλα του ΟΦΗ. Από εκεί που ήταν προς παραχώρηση και δεν ήταν στα πλάνα της κρητικής ομάδας, ο έμπειρος φορ βρέθηκε στα πλάνα του Νίκου Νιόπλια για τον αγώνα με τον Βόλο αυτό το Σάββατο.

Υπάρχει εξήγηση σε αυτό; Υπάρχει αν λάβουμε υπόψιν τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να μην ήταν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΟΦΗ στην Ολλανδία, μπορεί μέχρι σήμερα να ήταν εκτός πλάνων, δεν σταμάτησε όμως να δουλεύει, να προπονείται και να συμπεριφέρεται ως ενεργό μέλος της ομάδας.

Ο Νιόπλιας αυτά τα έβλεπε. Παρακολουθούσε την αγωνιστική συμπεριφορά του Γιάννου και το πρόσωπο που έδειχνε στις προπονήσεις και από τη στιγμή που παραμένει στην ομάδα αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή βάσει της φόρμας του και της γενικότερης παρουσίας του στο ΒΑΚ.

Ναι, είναι έκπληξη η επιλογή. Αυτό είναι άλλη κουβέντα. Προφανώς και προκαλεί εντύπωση που ένας ποδοσφαιριστής που δεν ήταν στα πλάνα το καλοκαίρι, γίνεται ξανά ενεργό μέλος. Δεν συνηθίζεται, αλλά γίνεται. Και σίγουρα είναι σπάνιο να βλέπεις έναν παίκτη που αντί να "κάθεται" στο συμβόλαιο περιμένοντας να μείνει ελεύθερος, συνεχίζει να δουλεύει και να σέβεται την ομάδα του.

Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ έχει στην επίθεση τον Καστάνιος που απογοητεύει με τις εμφανίσεις του, τον Ντουρμισάι που τον χάνει για κάποια παιχνίδια λόγω της επέμβασης στους κοιλιακούς και τον φαν Ντάινεν. Η ποδοσφαιρική λογική του Νιόπλια -και την εξήγησε στις pregame δηλώσεις του- είναι απλή: ο Γιάννου είναι εδώ και από τη στιγμή που είναι εδώ και βλέπει ο προπονητής ότι είναι σε καλή κατάσταση τότε είναι διαθέσιμος για να βοηθήσει.

Ο τεχνικός του Ομίλου δεν έχει στεγανά και σημασία για εκείνον είναι το γενικότερο καλό του συλλόγου. Είναι ενδιαφέρουσα η συζήτηση για την επιστροφή Γιάννου, δεν θα είναι καθόλου ενδιαφέρουσα μία ενδεχόμενη συζήτηση για το επιθετικό πρόβλημα του ΟΦΗ. Ο δρόμος του Νιόπλια, λοιπόν, είχε ποδοσφαιρική λογική.

Το αν η συνολική εικόνα του Απόστολου Γιάννου δεν έχει θετικό πρόσημο και εύλογα τον έφερε κοντά στην πόρτα της εξόδου είναι εντελώς διαφορετική συζητήση με το γεγονός της επανόδου και της παρουσίας του στην αποστολή. Για το πρώτο ναι, ο 30χρονος ομογενής επιθετικός δεν "βγήκε" που λέμε στην καθομιλουμένη, για το δεύτερο εν αρχή ην ο προπονητής. Ή αλλιώς, Νιόπλια παρόντος πάσα αρχή παυσάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mε Γιάννου η αποστολή του ΟΦΗ

Γιάννου - Στάικος: Οι μήνες αποχής και η επιστροφή


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.