Από την «πτώση» στην… εκτόξευση

SMS

Ο ΟΦΗ άφησε πίσω τη… μαυρίλα και μέσα σε 5 χρόνια είναι πλέον πανίσχυρος.

Στις 21 Μαρτίου 2015 έπεφταν οι τίτλοι του τέλους για τον Όμιλο. Τα οικονομικά προβλήματα ήταν τεράστια, ο… πόλεμος που δεχόταν η ομάδα ανελέητος και η απόφαση πάρθηκε.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος αποχώρησε από τη Super League και το εντός έδρας ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής, δεν ξεκίνησε, ενώ απέκτησε χαρακτήρα αποχαιρετισμού.

Οι λιγοστοί παίκτες που είχαν απομείνει, βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ» για τελευταία φορά στη σεζόν και γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο.

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη και τα δάκρυα δεν έλειψαν τόσο από την πλευρά των παικτών, όσο και στις τάξεις των φίλων των «ασπρόμαυρων».

«Αποσυρόμαστε ελεύθεροι, φεύγουμε από την σαπίλα», ήταν το μήνυμα του τότε προέδρου του ΟΦΗ, Νίκου Μαχλά, που προσπάθησε με… νύχια και με δόντια να κρατήσει «ζωντανή» την ομάδα.

«Δεν έχει σημασία να συνεχίσουμε, μία μεγάλη ομάδα, δυστυχώς, τελειώνει με αυτόν τον τρόπο. Μπράβο στον κόσμο, μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια», δήλωνε συγκινημένος ο Βασίλης Κουτσιανικούλης.

Πέντε χρόνια μετά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ο «δρόμος», πάντως, της… επιστροφής δεν ήταν εύκολος. Τα προβλήματα πολλά, ο οργανισμός ταλαιπωρήθηκε και έφτασε κοντά σ’ ένα ακόμη αδιέξοδο.

Μέχρι που έκανε την επιβλητική εμφάνιση του στα πράγματα ο Μιχάλης Μπούσης, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του άλλαξαν τα πάντα και έχουν πλέον δώσει άλλη δυναμική και λάμψη στον ΟΦΗ.

Με τη δική του πια φιλοσοφία και στυλ, ο Όμιλος πρωτοπορεί και προχωράει απόλυτα υγιής. Σε τέτοιο βαθμό, που δείχνει πολλές φορές ασύμβατος στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αγωνιστικά και διοικητικά έχουν γίνει τεράστια βήματα εξέλιξης και προόδου από την ομάδα του Ηρακλείου, η οποία έχει αλλάξει την «ταυτότητα» της το μέλλον της ανήκει.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.