Από τις… καραβιές παικτών στους λίγους και εκλεκτούς

ΟΦΗ

Σε τίποτα δεν θυμίζει η εφετινή μετεγγραφική περίοδος, τις περασμένες τρεις, όπου στον ΟΦΗ ήρθαν συνολικά 71 (!) ποδοσφαιριστές…

Επρόκειτο βέβαια για εντελώς διαφορετικές εποχές και καταστάσεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν και το περιβόητο restart από τη Γ’ Εθνική την αγωνιστική χρονιά 2015-2016, όταν ο ΟΦΗ χρειάστηκε από το… μηδέν να φτιάξει μια κανονική ομάδα. Μοιραία εκείνη τη χρονιά ήρθαν 29 διαφορετικοί παίκτες. 20 το καλοκαίρι και άλλοι 9 τον χειμώνα. 

Το αρνητικό εκείνης της εποχής ήταν πως η ομάδα που δημιουργήθηκε για να ανέβει, δεν είχε προοπτική μέλλοντος. Χαρακτηριστικό αυτού είναι πως από τους 29 εκείνους παίκτες, αυτή τη στιγμή στον ΟΦΗ υπάρχουν μόλις… τρεις. Ο Γιάννης Κοιλιάρας, ο Ανέστης Νάστος ο οποίος είχε έρθει τον Ιανουάριο του 2016 και ο Γιάννης Δερμιτζάκης που αποκτήθηκε επίσης τον χειμώνα. 

Την επόμενη αγωνιστική χρονιά 2016-2017 με τον Όμιλο να έχει πάρει την άνοδο στη Football League, ουσιαστικά και πάλι στήθηκε μια ομάδα από την αρχή… Πέραν των τριών που αναφέρουμε παραπάνω, κανείς άλλος δεν συνέχισε στην ομάδα, με αποτέλεσμα να αποκτηθούν 20 παίκτες. 14 το καλοκαίρι και 6 τον χειμώνα…

Η αποτυχία της ομάδας να πάρει την άνοδο, οδήγησε σε νέες ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό. Ήταν όμως κάπως καλύτερα τα πράγματα, καθώς πέραν των Κοιλιάρα, Νάστου και Δερμιτζάκη, στην ομάδα συνέχισαν την επόμενη (εφετινή) χρονιά και οι Δημήτρης Κομεσίδης, Μάριος Όγκμποε, Δημήτρης Μάνος, Νίκος Πουρτουλίδης, Άγγελος Χαντί και Γιώργος Στρέζος

Και εφέτος όμως, στην αγωνιστική χρονιά το τέλος της οποίας βρήκε τον ΟΦΗ πρωταθλητή και στη Super League, χρειάστηκε να αποκτηθούν και πάλι αρκετοί παίκτες, λιγότεροι από τα προηγούμενα δύο χρόνια, αλλά και πάλι πολλοί. Συνολικά 22, 14 το καλοκαίρι και 8 τον χειμώνα μετά τα όσα έγιναν με τις μαζικές αποχωρήσεις… 

Πλέον όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά… Στην κρητική ομάδα υπάρχει ένας κορμός παικτών από την περσινή ομάδα και οι προσθήκες που θα γίνουν θα είναι λιγοστές και στοχευμένες. Για 6-7 γίνεται λόγος, άντε να είναι 8 αν προκύψει και κάτι καλό στην… πορεία. Αριθμός που σε τίποτα δεν θυμίζει τις προηγούμενες τρεις μετεγγραφικές χρονιές.

Αυτό, πέραν της αγωνιστικής συνοχής που διατηρεί στην ομάδα, εξοικονομεί και χρήματα, τα οποία τόσο δύσκολο είναι να βρεθούν τη σήμερον ημέρα με τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν… 

Αναλυτικά οι μετεγγραφές του ΟΦΗ τα τελευταία τρία χρόνια: 

2015-2016 (Γ’ Εθνική): (29 παίκτες)

Καλοκαίρι: Αλέξης Κασμερίδης, Άρης Βλάχος, Δημήτρης Ραπτάκης, Αλέξης Παπατζίκος, Γιάννης Κοιλιάρας, Γιώργος Πυθαρούλης, Μιχάλης Φραγκουλάκης, Φαμπίνιο, Σαντιάγκο Βιγιαφάνες, Γιάννης Γκούμας, Νίκος Κουσίδης, Ζντράβκο Πόποβιτς, Βασίλης Σαχινίδης, Δήμος Τζέκος, Θανάσης Πατηνιώτης, Χρήστος Ευθυμίου, Βαγγέλης Νικολόπουλος, Στέφανος Μαρτσάκης, Αλέξης Περογαμβράκης, Ηλίας Κώτσιος. (20 παίκτες)

Χειμώνας: Γιάννης Δερμιτζάκης, Κώστας Κιάσσος, Άγγελος Χαντί, Αντώνης Μπουρσέλης, Ανέστης Νάστος, Μανόλης Φουκαράκης, Έλτον Καλέ, Έρικ Γουόρντεν, Μηνάς Πίτσος. (9 παίκτες) 

2016-2017 (Football League): (20 παίκτες)

Καλοκαίρι: Κώστας Δαύκος, Μπράνκο Όστοϊτς, Δημήτρης Κομεσίδης, Νίκολα Μίκιτς, Βασίλης Βαλλιάνος, Χοακίμ Αντουκόρ, Ιμπάν Ράντι, Νίκος Βρεττός, Μάριος Όγκμποε, Δημήτρης Μάνος, Μανόλης Ροβίθης, Πάτρικ Βουό, Βλάνταν Μιλοσάβλιεφ, Ούγκο Μασάδο. (14 παίκτες)

Χειμώνας: Νίκος Παντίδος, Παύλος Μητρόπουλος, Ντίνος Πάγκαλος, Νίκος Πουρτουλίδης, Γιώργος Στρέζος, Ντέρεκ Μπόατεγκ. (6 παίκτες) 

2017-2018 (Football League): (22 παίκτες)

Καλοκαίρι: Αλέξης Περογαμβράκης, Μανόλης Μονιάκης, Άλμπερτ Ρούσσος, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Μανόλης Παπαστεριανός, Γιάννης Ποτουρίδης, Νίκος Ζιαμπάρης, Σέρχιο Λεάλ, Μάριο Μάρτος, Αρμίτσε Ορτέγκα, Δημήτρης Σιώπης, Άγγελος Οικονόμου, Θανάσης Παπατόλιος, Νίκος Κουσκουνάς. (14 παίκτες)

Χειμώνας: Γιώργος Γιαγκιόζης, Νίκος Βαφέας, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Δημήτρης Μαχαίρας, Ζοζέ Κοέλιο, Θανάσης Ντίνας, Πάτρικ Βουό, Θανάσης Τοπούζης. (8 παίκτες).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.