Από το «Γεντί Κουλέ» στον Πειραιά

Special

Από τον Πέτρο Μαρινάκη στον... Δημήτρη Μάνο: το Capitano.gr θυμάται τους παίκτες που έκαναν το δρομολόγιο Ηράκλειο - Πειραιάς τα τελευταία 50 χρόνια

Μόλις χθες, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μάρτινς, επιβεβαίωσε αυτό που ήταν κοινό μυστικό εδώ και μέρες: ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ, Δημήτρης Μάνος, έχει συμφωνήσει με την ομάδα του Πειραιά και το καλοκαίρι θα βρεθεί στην προετοιμασία των ''ερυθρόλευκων''. 

Με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία Μάνου - Ολυμπιακού, το Capitano.gr σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που αποφάσισαν να αφήσουν τον ΟΦΗ για τον Ολυμπιακό.

Πέτρος Μαρινάκης (1994): Ένας από τους αρτίστες των Ελληνικών γηπέδων την δεκαετία του 90'. Τρομερές χρονιές με τον ΟΦΗ, οι 23 αγώνες και τα 6 γκολ του με την φανέλα του Ομίλου την περίοδο 1993/94 τον... μετακομίζουν στον Ολυμπιακό. Μετά από δύο σεζόν στους ''ερυθρόλευκους'' μεταναστεύει στην Ισπανία και την Σεβίλλη (11 ματς), όντας ένας από τους πρώτους Έλληνες που αγωνίστηκαν στο εξωτερικό. Μάλιστα, οι οπαδοί της Σεβίλλης τον αποκαλούσαν «Indio» («Ινδιάνος», λόγω του παρουσιαστικού του).

Ηλίας Πουρσανίδης (1998): Το καλοκαίρι του 1998 ο Ηλίας Πουρσανίδης έπειτα από εξαιρετικές εμφανίσεις με τον ΟΦΗ παίρνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Εκεί, μένει έως το 2003 με συμμετοχές σε Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και κατακτήσεις πρωταθλημάτων.

Μιχάλης Σηφάκης (2007): Μετά από τέσσερις ''γεμάτες'' σεζόν στον ΟΦΗ, ο Μιχάλης Σηφάκης το καλοκαίρι του 2007 παίρνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα του Πειραιά αγωνίζεται σε 2 αγώνες και στην συνέχεια παραχωρείται στον Άρη Θεσσαλονίκης.

Μανώλης Μονιάκης (2011): Τον Ιανουάριο του 2011 ο Μανώλης Μονιάκης μεταγράφηκε έναντι 100.000 ευρώ στον Ολυμπιακό όμως, επίσης και αυτός δεν φόρεσε ποτέ την φανέλα του Ολυμπιακού, δόθηκε δανεικός στην Κέρκυρα και αργότερα επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του.

Ρόι Κάρολ (2012): Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του ΒορειοΙρλανδού με την φανέλα του ΟΦΗ και τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου φέρνουν την μεταγραφή του έμπειρου τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό αντί 300.000 ευρώ. Στους Πειραιώτες έμεινε 2 χρόνια πραγματοποιώντας 19 εμφανίσεις.

collage12343.jpg#asset:17556



Θανάσης Παπάζογλου (2014): Μετά από 65 εμφανίσεις και 10 γκολ με τον ΟΦΗ, ο Θανάσης Παπάζολου αποφασίζει το καλοκαίρι του 2014 να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Ένα χρόνο αργότερα, παραχωρείται στον Ατρόμητο στο πλαίσιο της συμφωνίας για την απόκτηση του Καραμάνου. Δεν αγωνίστηκε ούτε... λεπτό στους ''ερυθρόλευκους''

Γκιόργκι Λόρια (2015): Το 2015 ο ΟΦΗ υποβιβάστηκε στην Football league και ένας από τους παίκτες της κρητικής ομάδας που ξεχώρισαν ήταν ο Γκιόργκι Λόρια. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ο Γεωργιανός τερματοφύλακας έκανε το... δρομολόγιο  ΟΦΗ - Ολυμπιακός. Ένα χρόνο μετά έφυγε χωρίς να αγωνιστεί λεπτό!

Δημήτρης Μάνος (2018): Τα 24 γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να έχει ολοκληρωθεί, έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην άνοδο του ΟΦΗ. Η οικονομική ανασφάλεια του Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου στην κρητική ομάδα, έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να συμφωνήσει προφορικά με τον παίκτη μιας και το συμβόλαιο του 24χρονου φορ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.