Από το Lyttos Beach… στον τελικό με Ναδάλ!

18:43 | 28/04/2018

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο στο τουρνουά του Lyttos Beach και πλέον είναι έτοιμος να… κοιτάξει στα μάτια τον Ράφα Ναδάλ - πρώτος Έλληνας τενίστας που αγωνίζεται σε τελικό ATP Tour έπειτα από 45 χρόνια!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς… γράφει ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που θ’ αγωνιστεί σε τελικό στο ATP Tour, στα μονά, έπειτα από 45 χρόνια. Ο τελευταίος ήταν ο Νικόλας Καλογερόπουλος, ένας θρύλος του Ελληνικού τένις, το 1973, στο Ντε Μόινς. Ο 19χρονος τενίστας τρελαίνει κόσμο στην Βαρκελώνη, αφού χωρίς να χάσει σετ στο τουρνουά, έφτασε μέχρι το… τέλος της διαδρομής, όπου τον περιμένει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο σπουδαίος Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός απέκλεισε με 2-0 τον Βέλγο Γκοφέν.

Ο Τσισιπάς είχε, βέβαια, δείξει από νωρίς το πλούσιο ταλέντο του και οι Κρητικοί είχαν την ευκαιρία να τον απολαύσουν από κοντά. Γιατί όταν έκανε τα πρώτα του βήματα, όντας έφηβος ακόμα, έπαιρνε μέρος στα τουρνουά Hellenic Zeus ITF Pro Circuit, που πραγματοποιούνται στο Lyttos Beach τα τελευταία χρόνια.

Στις 2 Μαΐου 2015, μάλιστα, στο πλαίσιο του 6th Hellenic Zeus ITF Pro Circuit, είχε κατακτήσει τον πρώτο επαγγελματικό τίτλο της καριέρας του, μιας και στον τελικό του διπλού είχε επικρατήσει με παρτενέρ τον Αλέξανδρο Γιακούποβιτς των Σέρβων, Ντανίλο Πέτροβιτς και Ίλια Βούτσιτς (φωτογραφία αριστερά).

Σ’ εκείνο το τουρνουά είχε μπει ως Νο1021 της παγκόσμιας κατάταξης και την Κυριακή (29/04, 17.00) αν κάμψει την αντίσταση του Ισπανού σούπερ-σταρ θα φτάσει στο Νο 35 του κόσμου. Κι αν δεν τα καταφέρει, όμως, θα βρεθεί τη Δευτέρα (30/04) στο 44 ή 45 και θα κάνει νέο career high. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.