Aπό το Μαρτινέγκο στην Primera Division

Special

Ο Λεονάρντο Κούτρης δούλεψε πολύ, βελτιώθηκε και πλέον θα φοράει την φανέλα της Μαγιόρκα σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου

Παίκτης της Μαγιόρκα για τους επόμενους έξι μήνες με τη μορφή του δανεισμού από τον Ολυμπιακό είναι και επίσημα ο Λεονάρντο Κούτρης.

Ο Λεονάρντο γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας το 1995 από πατέρα Έλληνα και μητέρα Βραζιλιάνα. Εκεί ζούσε μέχρι τα 7 του χρόνια, στη συνέχεια μετακόμισε στο Ρόδο. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Νίκη Ρόδου και το 2011 πήρε μεταγραφή στον Εργοτέλη.

Τα χρόνια στο Ηράκλειο και τον Εργοτέλη


0daf7c8d7520bc7a126587135f800641.jpg#asset:171173


«Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες, αλλά ο Εργοτέλης ήταν αυτός που κάλυπτε όλα όσα ήθελα, κυρίως σπίτι και δουλειά για τη μητέρα μου. Ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα!» είχε τονίσει σε παλαιότερη συνέντευξη του για το πως βρέθηκε στο Ηράκλειο, ο συμπαθέστατος Λεονάρντο. H μητέρας του εργαζόταν στο Παγκρήτιο σαν καθαρίστρια και εκείνος δούλευε καθημερινά φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα με στόχο να υλοποιήσει τα όνειρα του.

38 συνολικά παιχνίδια και 3,5 χρόνια στον Εργοτέλη, σε όλους τους θεσμούς, ο επίσημος απολογισμός του. Πάνω από όλα όμως έκανε παρέες, φίλους και δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα, όλοι έχουν να λένε για τον ''αδαμάντινο'' χαρακτήρα του.

Η διάλυση του Εργοτέλη στις αρχές του 2016 και ο υποβιβασμός στην Γ΄Εθνική, έφερε στην πόρτα της εξόδου αρκετούς ποδοσφαιριστές, με τον Γιάννη Πετράκη, ο οποίος τον γνώριζε, να τον παίρνει στον ΠΑΣ Γιάννινα. Τότε, είχε πρόταση και από τον ΑΠΟΕΛ, όμως αποδείχθηκε ότι η επιλογή του ήταν η σωστή.

Η «εκτόξευση» στα Γιάννενα και ο Ολυμπιακός

Μόλις μια συμμετοχή στην Superleague το εξάμηνο 2015-2016 ενώ η επόμενη στα Γιάννενα είναι η χρονιά ''εκτόξευσης'' του. Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, βασικός και αναντικατάστατος και συνολικά 33 παιχνίδι τη σεζόν. (2016-2017).

Σε δηλώσεις του για το πόσο τον έχει βοηθήσει ο Γιάννης Πετράκης, ο Λεονάρντο Κούτρης τόνισε: «Είναι ο πατέρας μου. Τον έζησα για έξι μήνες και στον Εργοτέλη, στα 17 μου με έβαλε να κάνω ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο με τον Ολυμπιακό. Ήταν από τους βασικούς λόγους που πήγα στα Γιάννενα, όταν είχα μείνει ελεύθερος. Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά όταν μου έγινε η πρόταση. Δεν με βοήθησε μόνο στην προσαρμογή στην ομάδα. Μου έδωσε μαθήματα για τη ζωή, του είμαι ευγνώμων για όλα. Με στήριξε όσο ελάχιστοι άνθρωποι στη ζωή μου».

Αυτή ήταν και το διαβατήριο του για την απόκτηση του από τον Ολυμπιακό. Με δύο καλές χρονιές στους Πειραιώτες, συμμετοχές στο Champions League και μια αθόρυβη αγωνιστική άνοδο, ο Λεονάρντο συνέχιζε να δουλεύει με το κεφάλι χαμηλά...

«Πατέρας μου ο Γιάννης Πετράκης»

4727788.jpg#asset:171159


Ο 24χρονος αμυντικός είχε γίνει αρχικά γνωστός στο Πανελλήνιο, λόγω της γνωστής ιστορίας με τους τραυματιοφορείς, στο... περιβόητο ΑΕΛ - Εργοτέλης, την περίοδο 2015-2016 για την Β' Εθνική.

Μάλιστα, με αφορμή την μεταγραφή του, ιστοσελίδα στη Μαγιόρκα, βρήκε και έφερε στη δημοσιότητα το βίντεο της αναμέτρησης αυτής. Θυμίζουμε πως στον αγώνα στην έδρα της Λάρισας, ο Κούτρης τραυματίστηκε, οι τραυματιοφορείς μπήκαν αμέσως στον αγωνιστικό χώρο και πάνω στην βιασύνη τους (έχανε 0-1 η ΑΕ) τον πέταξαν άτσαλα στο φορείο, ενώ ένας εξ αυτών σκόνταψε με αποτέλεσμα να πέσει και μαζί του ο Κούτρης.


8ef304a29721b4d0ae0d7f2a25ac6648_XL.jpg#asset:171172


Το ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών

Μέλος των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας, ο Κούτρης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Ανδρών, απέναντι στην Φινλανδία, τον Νοέμβριο του 2018 με τον ίδιο να δηλώνει περήφανος: «Ήταν μία πολύ σημαντική μέρα για μένα. Είναι όνειρο για τον κάθε παίκτη και είμαι πολύ περήφανος που τα κατάφερα.»

Σε δηλώσεις του για το πόσο τον έχει βοηθήσει ο Γιάννης Πετράκης, ο Λεονάρντο Κούτρης τόνισε: «Είναι ο πατέρας μου. Τον έζησα για έξι μήνες και στον Εργοτέλη, στα 17 μου με έβαλε να κάνω ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο με τον Ολυμπιακό. Ήταν από τους βασικούς λόγους που πήγα στα Γιάννενα, όταν είχα μείνει ελεύθερος. Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά όταν μου έγινε η πρόταση. Δεν με βοήθησε μόνο στην προσαρμογή στην ομάδα. Μου έδωσε μαθήματα για τη ζωή, του είμαι ευγνώμων για όλα. Με στήριξε όσο ελάχιστοι άνθρωποι στη ζωή μου».

Η στιγμή με τον μικρό Βασίλη

Στις 31 Μαρτίου του 2019, στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Ατρόμητος, ο Κούτρης χάρισε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές των τελευταίων χρόνων στα γήπεδα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, πήρε στην αγκαλιά του τον μικρό Βασίλη, ένα παιδάκι που δίνει καθημερινά τη δική του «μάχη» για τη ζωή και του έδωσε τη δυνατότητα να σκοράρει στο γήπεδο.


2114059.jpg#asset:171177


Το μέλλον του στο νησί της Μαγιόρκα

Η Μαγιόρκα τον ήθελε αρκετά και το περασμένο καλοκαίρι όμως ο Ολυμπιακός κοστολογούσε - κατά τους Ισπανούς - ακριβά τον 24χρονο μπακ. Παράλληλα με την εκπληκτική πορεία του Τσιμίκα, ο Κούτρης φέτος έχασε την θέση του στην 11αδα, ρεαλιστικά αυτό συνέβη από τα τέλη του περσινού Μαρτίου.

Ο Λεονάρντο έψαχνε χώρο στους ''ερυθρόλευκους'' όμως φέτος δεν έβρισκε και έτσι ήρθε η λύση του δανεισμού. Η πρώτη ομάδα που χτύπησε την πόρτα του ήταν η ομάδα του Στιβ Νας και του Ράφα Ναδάλ, η Μαγιόρκα. Ο ίδιος θέλει να αγωνιστεί στην Primera και το deal τελικά έγινε με τον ίδιο να δηλώνει ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη.

«Είμαι χαρούμενος για τη μεταγραφή μου στη Μαγιόρκα και θα τα δώσω όλα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Γνωρίζω πολλά για την ομάδα και τους παίκτες. Μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια ο Ιμπαγάσα». τόνισε ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη.

Δανεικός μέχρι το καλοκαίρι με ρήτρα 3 εκ. ευρώ, η οριστική συμφωνία. Η Μαγιόρκα βρίσκεται ακριβώς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού (17η), έχει συγκεντρώσει 18 βαθμούς σε 21 αγώνες έχοντας στην τεχνική ηγεσία τον άπειρο Βιθέντε Μορένο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.