Από τον Πελέ στον Νεϊμάρ και η πρώτη φορά στη Β' κατηγορία στα 115 χρόνια της Σάντος

17:00 | 08/12/2023

O «βασιλιάς» Πελέ πέθανε στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 82 ετών, στις 29 Δεκεμβρίου 2022, με τη Σάντος να μην έχει υποβιβαστεί ποτέ σε όλη την ιστορία της.

Την πρώτη χρονιά χωρίς τον Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, η Σάντος άφησε το συνηθισμένο σπίτι της, το «Brasileirao», για να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία. Μετά τη Ρίβερ Πλέιτ το 2011, και η η Σάντος γνώρισε και τον πρώτο της υποβιβασμό. Το 2-1 με το οποίο η Φορταλέζα κέρδισε στη «Βίλα Μπελμίρο» σφράγισε τον αποχαιρετισμό της. Την ίδια στιγμή, η Μπαία κέρδισε την Ατλέτικο Μινέιρο ξεπερνώντας την στους 44 βαθμούς.

Αλλά ο Πελέ δεν ήταν ο μόνος σπουδαίος που μεγάλωσε στη «Βίλα Μπελμίρο». Υπήρξαν παίκτες που έχουν κερδίσει Μουντιάλ, όπως ο Ζίτο και ο Πέπε, ο Μενγκάλβιο και ο Κουτίνιο. Ή Γκιλμάρ, Μάουρο, Ζοέλ Καμάργκο, Κλοντοάλντου και Εντού. Αλλά και ο Κάρλος Αλμπέρτο. Στη συνέχεια, φυσικά, και άλλοι χαρακτήρες που πρωταγωνίστησαν, όπως ο Σερζίνο Τσουλάπα, σέντερ φορ της Βραζιλίας το 1982.

Για να τελειώσει η σειρά σε πιο πρόσφατους χρόνους με τους Ρομπίνιο και Νεϊμάρ, αλλά και τον Άντζελο Γκάμπριελ-ιδιοκτησίας της Τσέλσι αλλά δανεικός στη Στρασμπούρ-, ο οποίος σκόραρε στα 16 χρόνια και 105 ημέρες στο Copa Libertadores, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ που κράτησε 59 χρόνια. Ή ο Ροντρίγκο, στη Ρεάλ Μαδρίτης, η τελευταία μεταγραφή κορυφαίου επιπέδου από την Σάντος.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.