«Απόδραση» του ΟΦΗ με Λάρσον μετά από 22 χρόνια!

ΟΦΗ

Το γκολ του Λάρσον στο 20ο λεπτό χάρισε στον ΟΦΗ μία σπουδαία νίκη στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Με Τσιλιανίδη μπροστά μαζί με τον Ντίκο, Νέιρα και Μπάκιτς βασικούς, Περέα αντί Ντιουσέ και την άμυνα χωρίς αλλαγές παρατάχθηκε ο ΟΦΗ στους "Ζωσιμάδες". Τουλάχιστον από την ενδεκάδα γινόταν αντιληπτή η επιθετική διάθεση του Νταμπράουσκας, επί χόρτου όμως αυτή άργησε να εμφανιστεί.

Όχι πως απειλήθηκε ο ΟΦΗ από τον ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αλλά κάτι ακίνδυνα σουτ και εξίσου ακίνδυνες κεφαλιές δεν αποτέλεσαν πρόβλημα. Αντίθετα ο ΟΦΗ ήταν αυτός που μετά το 15λεπτο πήρε μέτρα και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντίκο. Λίγο μετά ήρθε και το 0-1, στο 20ο λεπτό, με εξαιρετική κίνηση και πλασέ του Λαρσον εντός περιοχής.

Το 0-1 αποσυντόνισε τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κατέγραψε μόνο ένα επικίνδυνο σουτ του Πήλιου. Ο ΟΦΗ κράτησε εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα και αν ήταν λίγο πιο «θρασύς» μπροστά θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ.

Αυτό που έπρεπε να διορθώσει ο ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος ήταν η εικόνα της αμυντικής του γραμμής, αφού άφηνε τον ΠΑΣ να γυρίζει έξω από την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσιλιανίδης αντιμετώπισε ενοχλήσεις από το φινάλε του πρώτου μέρους και έτσι αντικαταστάθηκε από τον Ντιουσέ.

Ο ΟΦΗ ρίσκαρε με τον τρόπο που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, αφήνοντας μπάλα στον ΠΑΣ, ο οποίος τον πίεζε και δεν τον άφηνε να χτυπήσει στην κόντρα. Οσες φορές η ομάδα του Νταμπράουσκας προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση οι βεβιασμένες κινήσεις χαλούσαν την τελική ενέργεια.

Στο 71' ο ΠΑΣ είχε διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Εραμούσπε πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Οι Κρητικοί δεν απομάκρυναν, με τον Σόρια να πιάνει άουτ, αλλά να αστοχεί.

Ο ΠΑΣ συνέχισε την πίεση και δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις για την άμυνα του ΟΦΗ που πέρασε δύσκολες στιγμές. Ο Ομιλος έβαλε δύσκολα στον εαυτό του με τον τρόπο που έπαιζε, αφού δεν κρατούσε μπάλα και άφηνε την ομάδα των Ιωαννίνων να κάθεται στην αντίπαλη άμυνα αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης.

O OΦΗ αν και πέρασε δύσκολα με την εικόνα του στο δεύτερο μέρος κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του 0-1 και έφυγε με το τρίποντο σπάζοντας την αρνητική παράδοση που κρατούσε από το 2001. Τότε ήταν το τελευταίο διπλό του Ομίλου στους «Ζωσιμάδες».

Δείτε το live της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Μπιλμπάο (81’ Σταματελόπουλος), Μορέιρα, Παμλίδης (57’ Ροσέρο), Εραμούσπε, Ριένστρα (46’ Νίνης), Μπορταγκαράι, Τζίνο (90’+1’ Τζίμας), Μπαλάν.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης, Περέα, Νέιρα (68’ Τοράλ), Μπάκιτς, Τσιλιανίδης (46’ Ντιουσέ), Ντίκο (68’ Φελίπε).

*Οι παίκτες των δύο ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας μπλουζάκια για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό που είναι αύριο (2/4).


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.