«Απόφαση σε συνεννόηση με την ΠΑΕ»

15:01 | 16/05/2018

Την επίσημη πρόταση που κατέθεσε ο Νίκκι Παπαβασιλείου για την ανάληψη των Ακαδημιών ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ.

Το ενδιαφέρον του Κύπριου πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή του ΟΦΗ ήταν γνωστό από καιρό και επισημοποιήθηκε με την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη, στην οποία τονίζεται πως δεν πρόκειται για ειλημμένη απόφαση, η οποία θα παρθεί σε συνεννόηση με την ΠΑΕ. Παρόλα αυτά όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιάννης Δανδάλης, τη βλέπει θετικά.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, ο Νικόδημος Παπαβασιλείου τη Δευτέρα (14/5) παραβρέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, στο οποίο και ανέλυσε το πλάνο του, σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών ποδοσφαίρου. Η πρότασή του αφορά στη χρήση του τετάρτου γηπέδου στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, για το οποίο γίνονται ενέργειες να τοποθετηθεί πλαστικός τάπητας, στην χρήση του τρίτου γηπέδου στο κέντρο, αλλά και του γηπέδου του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, στην Αμμουδάρα, για το οποίο υπάρχει πλάνο αξιοποίησης.

Στην ανακοίνωσή τους για το θέμα οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη αναφέρουν: «Για την ώρα δεν υπάρχει ακόμη καμία συμφωνία για το θέμα αυτό, ούτε έχει ληφθεί απόφαση. Από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ έγινε γνωστό στο Νίκκι Παπαβασιλείου, ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί, θα πρέπει να είναι σύμφωνη και η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, καθώς στη νέα εποχή των υποδομών, θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία Ερασιτένη και ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.

Για το σκοπό αυτό θα γίνει συνάντηση μεταξύ των δυο διοικήσεων, αλλά και του Νίκκι Παπαβασιλείου, προκειμένου να γίνει συζήτηση για το θέμα των ακαδημιών ποδοσφαίρου».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης μιλώντας στην επίσημη σελίδα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ (ofierasitechnis.gr) για την πρόταση Παπαβασιλείου, δηλώνει: «Από την πρώτη στιγμή την έχω δει θετικά. Ο Νίκος ξέρει τι σημαίνει ΟΦΗ, αλλά κυρίως είναι ένα άνθρωπος που λείπει από τις ακαδημίες του ΟΦΗ.

Έχει σπουδάσει και έχει μελετήσει το αντικείμενο και μπορεί να μεταφέρει στο σωματείο μας αυτή τη δύναμη. Εύχομαι να μπορέσουμε να βγάλουμε δικά μας παιδιά, τα επόμενα χρόνια, κάτι που είναι για μένα μονόδρομος».

Από την πλευρά του ο Νίκκι Παπαβασιλείου, τόνισε: «Είναι τιμή μου που βρέθηκα στο συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ για να καταθέσω την πρόταση μου και να αναλύσω τις σκέψεις μου στο θέμα των ακαδημιών. Από το 2009 που δούλεψα προπονητής στην ομάδα, είχα δώσει το πλάνο μου πάνω σε αυτό. Η θέση μου ήταν πάντα, ότι η ομάδα πρέπει να δώσει μεγάλη βάση στις ακαδημίες για να είναι βιώσιμη.

Πιστεύω σε αυτό το πρότζεκτ και έχουμε στόχο να δουλέψουμε επαγγελματικά. Είναι δύσκολο εγχείρημα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά μου».

Στην πρόταση του Νίκκι Παπαβασιλείου, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, δεν υπάρχει όπως είχε δημοσιοποιηθεί η διεκδίκηση ποσού από την ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 σε περίπτωση που επιλεγεί κάποιος παίκτης από την ακαδημία για να γίνει επαγγελματίας, στην πρώτη ομάδα.Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα, στην συζήτηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ με τον παλαίμαχο άσο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.