Αποκαλυπτικός Μπούσης για νέο γήπεδο: «Ήρθα να αφήσω κάτι στον ΟΦΗ»

15:44 | 17/05/2021

Όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ ΟΦΗ - η αποκάλυψη για τα σχέδια με το νέο γήπεδο, οι απαντήσεις Σαμαρά και οι ατάκες του... νέου Μηνά Λυσάνδρου

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η απολογιστική συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ ΟΦΗ η οποία περιελάβανε και τον Μηνά Λυσάνδρου στο πάνελ, μαζί με τους Γιώργο Σαμαρά, Μιχάλη Μπούση και Ηλία Πουρσανίδη. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της κρητικής ΠΑΕ παρουσιάστηκε, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αναφερόμενος στο ρόλο του στον ΟΦΗ. Πέρα από την αρχική τοποθέτηση του Μιχάλη Μπούση, ο πρόεδρος του ΟΦΗ έκανε αποκαλύψεις σχετικά με τις σκέψεις για το νέο γήπεδο στο αεροδρόμιο, αναφέρθηκε στα λάθη, τις μεταγραφές, έκανε αναφορές σε Σίμο και Νιόπλια ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι μετά την εποχή του Βαρδινογιάννη, είναι η 1η φορά που ''ο ΟΦΗ είναι ανεξάρτητος'', όπως είπε χαρακτηριστικά.

Φυσικά, απαντήσεις έδωσαν και οι Γιώργος Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης oι οποίοι αναφέρθηκαν σε διάφορα αγωνιστικά και μη θέματα.Δείτε παρακάτω σε βίντεο την συνέντευξη και διαβάστε τα σημαντικότερα κομμάτια της μεγάλης συνέντευξης της ΠΑΕ:

Το καλωσόρισμα του Μπούση σε Λυσάνδρου: Τον ξέραμε τον Λυσάνδρου, όταν τον γνώρισα για πρόεδρος της Λίγκας είπα ότι αυτός ειναι ο κατάλληλος άνθρωπος. Όταν παραιτήθηκε από την ΑΕΚ, τον πήρα τηλέφωνο και του έκανα μια πρόταση για εκπρόσωπο της Λίγκας, αλλά μου λέει ''ξέρεις πως είναι στην Ελλάδα στα πράγματα'', η σκέψη μου ήταν να κοιτάξουμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Μετά από μερικές ημέρες, προσπάθησα να πείσω τον Μηνά να έρθει σε εμάς. Μετά από μερικές εβδομάδες έκανα την πρόταση, ξέρω ότι η ομάδα μας έχει διαφορετική κουλτούρα. Ήταν ένα μεγάλο βήμα να έρθει ο Μηνάς στον ΟΦΗ. Δεν ήταν δύσκολο να ρθουμε σε μια συμφωνία. Τα βρήκαμε και καθόμαστε εδώ, και χαίρομαι εδώ.

Ο Γιώργος Σαμαράς για τον Μηνά Λυσάνδρου

''Για το ποδοσφαιρικό κομμάτι θα βρεθούμε σήμερα, στο επόμενο 10ημερο θα πούμε και τα δικά μας. Θέλω να πω και εγώ με το καλό στον Μηνά (Λυσάνδρου). Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει φιλοδοξία και φιλοξενεία στο νησί μας. Κοιτάω με μεγάλη φιλοδοξία το μέλλον του κλαμπ. Είμαστε τυχεροί που ο Μηνάς είναι εδώ μαζί μας. ''τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σαμαράς και συμπλήρωσε: "Για να μεγαλώσει ένα κλαμπ χρειάζονται δύο πράγματα. Ανθρώπους ικανούς, που θα βελτιώσουν το δικό μας κλαμπ και το δεύτερο είναι οι εγκαταστάσεις. Και σ' αυτό το κομμάτι προχωρούν τα έργα μας. Καλοσωρίζω και γω τον Μηνά. Εκτός από τις ικανότητες, υπάρχουν και οι αξίες".

Λυσάνδρου για τις αρμοδιότητες του και το... παράδειγμα του ΟΦΗ:

Θα είμαι ο Διευθύνων Σύμβουλος, αυτή ειναι η βασική θέση. Νομίζω ότι όλοι έχουμε την γνώση για να καταλάβουμε τι είναι ο CEO. Παραλαμβάνω τα καθήκοντα από τον κ. Μπούση. Μετά την κοινοποίηση της παραίτησης μου από την ΠΑΕ ΑΕΚ, έγινε η επαφή, δέχτηκα την πρόταση από τον Μιχάλη Μπούση. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συμφωνήσουμε στα βασικά για να ενισχύσω όλη αυτή την προσπάθεια και να εκτελέσω το όραμα. Αποδέχτηκε την πρόταση όχι αμέσως, αλλά μέτα την αποχώρηση μου από την ΑΕΚ.

Για την πρόταση από τον ΟΦΗ: "Η παρουσία ενός ισχυρού και νέου επιχειρηματία με όραμα και με όρεξη, του κ. Μπούση, ήταν το πρώτο στοιχείο που έκανε να αισθανθώ ασφαλής για να έρθω εδώ. Ύστερα έπαιξαν ρόλοι οι άνθρωποι και οι αξίες που πρεσβεύουν. Είναι όλοι παιδιά που μου ταιριάζουν".

Να μιμηθούν τον ΟΦΗ όλες οι ομάδες της Superleague 1. Να έχουν συνέπεια στις απόψεις τους. Στη Λίγκα είχαμε πάνω από 85% ομόφωνων αποφάσεις, υπήρχε όμως μια διάσταση πραγματικότητας. Όλες οι ομάδες προσφέρουν στην διαμόρφωσε μιας πολιτικής. Η διαφορά με τον ΟΦΗ είναι ότι το έκανε με συνέπεια και σοβαρότητα. Ήμουν τυχερός πρόεδρος, στηρίχθηκα όσο κανείς, χαίρομαι που έχει μια συνέχεια.

Λυσάνδρου για την πιθανότητα επιστροφή των φιλάθλων

Ο ΟΦΗ ήταν, είναι και θα είναι ενεργός σε επίπεδο αποφάσεων. Νομίζω ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για να βελτιώσουμε την πρόταση, σε κανέναν δεν θέλει άδεια γήπεδα. Η έννοια της σοβαρότητας που θα ήθελα να πρεσβεύει τον ΟΦΗ όσο θα είμαι εδώ, ταυτίζεται με την καλή προετοιμασία. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει σήμερα, πιστεύω θα μιλάμε όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο

Λυσάνδρου για αναδιάρθρωση και κεντρική διαχείρηση

Είμαστε υπέρ σε οτιδήποτε βελτιώνει το ποδόσφαιρο. Με τα υπάρχοντα δεδομένα στηρίζουμε το πρωτάθλημα ως έχει και η σωστή κεντρική διαχείριση μπορεί να φέρει σημαντικά οφέλη. Οι πολλές αλλαγές είναι ενάντια της σταθερότητας.

Ο Μιχάλης Μπούσης για τον στόχο τα επόμενα χρόνια

Πρέπει να έχουμε σταθερότητα. Όταν ήρθαμε στον ΟΦΗ δεν βρήκαμε μπάλες, παίκτες απλήρωτοι. Έκπληξη η έξοδος στην Ευρώπη. Στόχος να βγαίναμε Ευρώπη στην 5ετία. Ξέρετε με τους τραυματισμούς και όλα τα γνωστά. Αυτό που σας λέω είναι να έχουμε μια σταθερότητα, θα έρθουν οι μεταγραφές που είναι να έρθουν και να μην αλλάζουμε πολλούς παίκτες κάθε χρόνο, να έχουμε μια βάση. Αν δεν είχαμε τους τραυματίες θα το είχαμε πετύχει. Ο Σίμος θα ήταν ακόμα προπονητής αν δεν είχαμε κάποια αποτελέσματα. Το πλήρωσε ο κ. Σίμος και εύχομαι να πάει καλά και ο Νιόπλιας και η ομάδα μας

Λυσάνδρου απάντησε σε ερώτηση για το πως μια ΠΑΕ θα έχει κέρδος: Είναι θέμα συνεδρίου και μάλιστα πολυήμερου. Είναι πολλά πράγματα. Ένα σύγχρονο κλαμπ αν στηθεί σε τεχνοκρατικές βάσεις και παρακολουθεί τις εξελίξεις, σίγουρα θα έχει επιτυχία. Ένα κομμάτι της επιτυχίας ταυτίζεται και με το κέρδος, όχι απόλυτα αλλά αρκετές φορές.

Γιώργος Σαμαράς για το πρότζεκτ:

Το προτζεκτ έγινε τον Μάιο του 2018 στο Σικάγο, όταν βρήκαμε τον Μαικ. Αυτό έχει να κάνει με τα κτηριακά, με τα γήπεδα, έχουμε ένα σχέδιο στο αθλητικό κέντρο είτε αυτή τη στιγμή. Όταν έχουμε νέα, μια μακέτα, είτε οτιδήποτε θα το επικοινωνήσουμε. Στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει πρότζεκτ, αλλά φιλοσοφία.

Μπούσης για μπάτζετ και μεταγραφές:

Εμείς κάθε χρόνο βγάζουμε ένα μπάτζετ. Τον πρώτο χρόνο πέσαμε έξω πολύ, στο 2ο χρόνο ήρθαμε πιο κοντά. Εμείς θα προχωρήσουμε με το μπάτζετ που έχουμε, περίπου 7-9 παίκτες που θα έρθουν αλλά θα σας τα πει καλύτερα ο Γιώργος Σαμαράς. Έχουμε μερικά πράγματα στο μυαλό μας. Δεν θέλουμε να κινδυνεύουμε. Δεν θέλω να έχω απ έξω Ferrari και από μέσα VW.

186543099_1229108144192022_3589777020264705631_n_210517_154218.jpg#asset:306515


Σαμαράς για την σχέση ΠΑΕ και φιλάθλων

Νομίζω ότι δεν είμαστε μακριά από τον κόσμο, ότι δεν είναι στο γήπεδο έχει να κάνει με το θέμα covid. Eίναι διαφορετικό τα σχόλια στο fb και η επικοινωνία με τον κόσμο. Μπορεί να μην λέμε στον κόσμο πράγματα για το γήπεδο, πχ, αλλά δεν θέλουμε σε κανένα τομέα πράγματα που μπορεί να μην γίνουν. Υπάρχει επικοινωνία με τον κόσμο, εγώ έχω βρεθεί με τους οργανωμένους, δεν χρειάζεται να το ξέρετε. Και εδώ υπάρχει από κάποιους μια εντάση. Λάθη έχουμε κάνει, τα σχόλια τα σέβομαι και την εκτιμάω.

Είμαι εδώ καθαρά γιατί αγαπάω την ομάδα. Με ενοχλεί που μιλάω με ανθρώπους και δεν ξέρουν τον ΟΦΗ, αλλά μόνο τον Σαμαρά και την Κρήτη. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι δυνατό, το κάθε πράγμα στο χρόνο του. Ναι θα υπάρχουν εντάσεις, ναι έχουμε κάνει λάθη όμως συνεχίζουμε τον δρόμο μας...

Μπούσης για γήπεδο και την Κρήτη

Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει αφήσει κάτι στην Κρήτη και τον θυμόσαστε, Θέλω και εμένα να θυμόσαστε όταν πεθάνω να σας αφήσω κάτι. Το βασικό δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά και ότι προσφέρω στον κόσμο. Πρέπει όλοι να μπείτε στο ίδιο όραμα και αυτό θα ωφελήσει όλη την Κρήτη.

O κόσμος μας έλειψε πολύ, οι αγώνες εδώ στο γήπεδο δεν είναι το γήπεδο. Ένιωθα σαν φιλικούς αγώνες. Είναι τόσο όμορφο με φιλάθλους το ''Γεντί Κουλέ''. Νομίζω ότι με τις προσθήκες θα προχωρήσουμε πιο γρήγορα. Η ιστορία με τον κορωνοϊο δεν μας βοήθησε, πολλά πράγματα στον αέρα, είχαμε τραυματίες. Πιστεύω από τον Σεπτέμβριο να έχουμε μια διαφορετική εικόνα και για τα πράγματα που προχωράμε.

Σαμαράς για τις αλλαγές στο ποδοσφαιρικό κομμάτι

Στο κομμάτι το ποδοσφαιρικό θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο οργανόγραμμα, είναι αυτονόητο. Επίσημα πράγματα θα γνωρίζεται την επόμενη φορά που θα βρεθούμε με τον Γιάννη. Στο διοικητικό όχι, ο Μηνάς ήταν μια μεγάλη μεταγραφή, θα βοηθήσει όλους σε πολλά πράγματα. Στο ποδοσφαιρικό θα υπάρξουν αλλαγές.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:


Μπούσης για το γήπεδο και την επένδυση στον ΟΦΗ

Είναι μερικά πράγματα που έχουν προχωρήσει, μερικά όχι γιατί ειμαστε στην Ελλάδα. Ένα θα σας πω μονο. Τα οικόπεδα που είναι δίπλα στο προπονητικό, έχει ξεκινήσει η διαδικασία 6 μήνες πριν έρθω εγώ στην ομάδα και ακόμα τίποτα. Τώρα έχουμε βάλει μπροστά το προπονητική, με την βοήθεια του κ. Αρναουτάκη και εμάς σαν ΠΑΕ. Να τελειώσει το προπονητικό, να χτίσουμε και νέο κτίριο για την Α' ομάδα, με δωμάτιο παικτών κ.α. Το επόμενο βήμα είναι να χτιστεί ένα νέο γήπεδο, γιατί αυτό που έχουμε δεν είναι το κατάλληλο γήπεδο για την ομάδα. Έχουμε στο μυαλό μας να πάμε πάλι Ευρώπη, το γήπεδο πέρασε τα όρια του και όπως είναι σήμερα τα πράγματα πρέπει να χτίσουμε νέο γήπεδο να είναι φιλόξενο για όλους μας''

Αν θέλετε το αεροδρόμιο να μείνει όπως είναι στην Αθήνα, τότε εντάξει. Αμα θέλετε αφήστε το και εδώ έτσι. Δεν μπορεί να έχουμε γήπεδο από το 1950. Το καλύτερο θα ήταν το Παγκρήτιο όταν χτίστηκε να γύριζε στον ΟΦΗ και όχι μόνο στον ΟΦΗ. Είμαστε στο 2020 και παίζουμε σε τέτοια γήπεδα. Όλες οι μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουνε νέα γήπεδα. Να έρχεται ο κόσμος με τα παιδιά, να παρκάρουν, να τρώνε να είναι ένα ωραίο event.

Δεν ανήκω σε κανέναν, είμαι ΟΦΗ. Είμαι ανεξάρτητος, για 1η φορά μετά τον κ. Βαρδινογιάννη ο ΟΦΗ είναι ανεξάρτητος. Πρέπει να το σεβαστείτε. Μπορεί να έχουμε κάνει μερικά λάθη αλλά το ότι δεν ανήκουμε σε κανέναν πρέπει να σας κάνει περήφανους όπως και εμένα. Για μένα είναι ένα business. Γι αυτό έρχεται και ένας άνθρωπος σαν τον Μηνά για να στηρίξει το πρότζεκτ.

Για το Plan b: Δεν έχω ένα plan b για το γήπεδο. Εφόσον θα φύγει το αεροδρόμιο να γίνει εκεί το γήπεδο. Είτε εκεί, είτε αλλού, γήπεδο της ομάδας πρέπει να χτιστεί

Ο Ηλίας Πουρσανίδης για το νέο γήπεδο και το ΒΑΚ

Γηπεδικά, κάποια στιγμή πρέπει να λέμε την αλήθεια. Το γηπεδο από μόνο του, θα μας πει κάπου πρέπει αλλού να πάτε. Έχει βγει στην επικαιρότητα κάποιες προτάσεις για το αεροδρόμιο. Το εξετάζουμε, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Είναι και πρόταση και των ίδιων των πολεοδόμων, τυγχαίνει να είναι και ένα σημείο που αρέσει στον Μιχάλη Μπούση. Από κει και πέρα το γήπεδο μας είναι δώ, αυτό είναι το γήπεδο μας, θα γίνουν βελτιώσεις, εδώ θα παίζουμε αλλά σήμερα καταγράφουμε μια επιθυμία.

Από την αρχή έχουμε πει ότι πάμε βήμα - βήμα. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην ανακατασκευή του ΒΑΚ. Το επόμενο μας βήμα, παράλληλα με το 1ο γήπεδο του ΒΑΚ, είναι η ανακατασκευή του Γεντί Κουλέ. Η επόμενη σεζόν θα μας βρει με νέο χλοοτάπητα. Καταλαβαίνετε ότι σε αυτό το γήπεδο δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Θα γίνουν παρεμβάσεις και στον φωτισμό. Πριν το τελευταίο βήμα είναι η μεγέθυνση του αθλητικού μας κέντρου. Έχουν γίνει κάποια βήματα, είμαστε λίγο πριν τον διαγωνισμό. Με ζόρι αλλά φτάνουμε εκεί. Είμαστε εκεί γιατί υπάρχει εκεί ο Μανόλης Βασιλάκης, πέρα από τον Δήμαρχο, που στηρίζουν αυτή την κίνηση.

Τι θα αλλάζατε στον ΟΦΗ, ποιο είναι το κομμάτι της πρόκλησης;

Λυσάνδρου: Δεν ήρθα εδώ για να αλλάξω κάτι αλλά για να ενισχύσω μια προσπάθεια, η πρόταση του Μπούση είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στο πρότζεκτ που θέλει να κάνει. Δεν είμαι εδώ αλλάξω πορεία. Πορεία, η έννοια της νίκης, η πιο σημαντική στο ποδόσφαιρο είναι κάτι ευρύτερο από την αγωνιστική νίκη. Νίκη είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, νίκη είναι η ομάδα να έχει το καλύτερο όνομα στον Ελληνικό αθλητισμό...Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να μην μπω σε λεπτομέρειες. Μόλις έφτασα, έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά ματς...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.