Αποκλεισμός ενός έτους και αφαίρεση μεταλλίου για τον Ρώσο γυμναστή με το «Ζ» στο στήθος

19:02 | 18/05/2022

Ο Ιβάν Κούλιακ τιμωρήθηκε από τη Διεθνή Oμοσπονδία Γυμναστικής (FIG) με ετήσιο αποκλεισμό, επειδή έφερε το γράμμα «Z» στη στολή του, κατά τη διάρκεια μιας διοργάνωσης στο Κατάρ τον Μάρτιο.

Ο 20χρονος Ρώσος γυμναστής, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο δίζυγο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Apparatus της Ντόχα, έδειξε το γράμμα «Ζ», καθώς στεκόταν στο βάθρο, δίπλα στον Ουκρανό «χρυσό» Ολυμπιονίκη, Ιλια Κοφτούν.

Οπως είναι γνωστό, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν το γράμμα «Z» ως αναγνωριστικό σύμβολο στα οχήματά τους και μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο νεαρός πρωταθλητής, είπε ότι δεν μετάνιωσε για την επίδειξη και πρόσθεσε ότι θα υποστηρίζει πάντα την ειρήνη: «Το είδα με τον στρατό μας και κοίταξα τι σημαίνει αυτό το σύμβολο. Αποδείχθηκε ότι σημαίνει "για την νίκη και για την ειρήνη". Δεν ευχήθηκα τίποτε κακό σε κανέναν, απλώς έδειξα την θέση μου».

Παράλληλα, η FIG αφαίρεσε το χάλκινο μετάλλιο από τον Κούλιακ, ενώ ο Ρώσος γυμναστής, ο οποίος έχει δικαίωμα έφεσης εντός 21 ημερών, πρέπει να επιστρέψει το χρηματικό έπαθλο των 500 ελβετικών φράγκων (σ.σ. 502,87 δολάρια) που εισέπραξε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.