Aποκλείστηκε από την Ουγγαρία η Εθνική

08:39 | 24/06/2023

Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών στον προημιτελικό του World Cup, με φυσιολογική συνέπεια να γνωρίσει την ήττα με 20-13 από την Ουγγαρία.

Ετσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα περιοριστεί στη διεκδίκηση μίας θέσης μεταξύ της πέμπτης και της όγδοης στην τελική φάση της διοργάνωσης, που φιλοξενείται στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια. Επόμενος αντίπαλος της "γαλανόλευκης", το Σάββατο (24/6) στις 11 μ.μ., θα είναι πιθανότατα το Ισραήλ (παίζει τα ξημερώματα με τις πανίσχυρες ΗΠΑ).

Τα διαδοχικά λάθη της ελληνικής ομάδας επέτρεψαν στις Μαγυάρες να δώσουν γρήγορο ρυθμό, να βρουν εύκολα γκολ στην κόντρα και να προηγηθούν 6-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στο εναρκτήριο οκτάλεπτο, η εθνική επιχείρησε μόλις τέσσερα σουτ έναντι εννέα, ενώ η Ουγγαρία είχε πέντε κλεψίματα! Οι διεθνείς βελτιώθηκαν προσωρινά στη δεύτερη περίοδο και μείωσαν σε 7-5 με την Ελευθεριάδου, αλλά η 16χρονη Τίμπα με δύο γκολ από την περιφέρεια έδωσε λύσεις στην ομάδα της, που έκανε ένα σερί 5-0, ξέφυγε 12-5 ένα λεπτό πριν τελειώσει το ημίχρονο και ουσιαστικά "καθάρισε" το ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθνική είχε μόλις 3/11 με παίκτρια παραπάνω και η Ουγγαρία 8/11, ενώ οι δύο Ελληνίδες τερματοφύλακες, Χρυσή Διαμαντοπούλου και Ιωάννα Σταματοπούλου, που μοιράστηκαν το χρόνο συμμετοχής, είχαν όλες κι όλες δύο αποκρούσεις! Η Ρίτα Κέστελι αποδείχθηκε για άλλη μία φορά άλυτος... γρίφος για τη "γαλανόλευκη" άμυνα, σημειώνοντας έξι γκολ σε ισάριθμες προσπάθειες.

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 6-4, 3-2, 5-5

Διαιτητές: Νταμπαγκιάν (ΗΠΑ), Χέιγκ (Αυστραλία)
Οι συνθέσεις:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μπίρο): Μαγκιάρι, Σίλαγκι, Μπάκσα, Γκουρισάτι, Μαϊέ 2, Τίμπα 2, Πότσε 1, Κέστελι 6, Λαϊμέτερ 3, Ριμπάνσκα 2, Φάραγκο 1, Γκάρντα 3, Νέσμελι
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.