«Χόρευε» ο ΟΦΗ, «εκτελούσε» ο Λάμπρου!

ΟΦΗ

Δύο γκολ ο Λάμπρου, ένα ο Γκαγιέγος στο επιβλητικό 0-3 του ΟΦΗ απέναντι στον Απόλλωνα των 10 παικτών.

Ιδανικό ήταν το πρώτο ημίχρονο για τον ΟΦΗ. Ιδανικό για το αποτέλεσμα, ιδανικό και για την επιλογή του Νίκου Νιόπλια να βάλει φορ τον Λάζαρο Λάμπρου. Ο τεχνικός του Ομίλου εξέπληξε τους πάντες με την επιλογή του και δικαιώθηκε αφού πήρε δύο τέρματα από τον παίκτη του. Συνάμα δικαιώθηκε που παρέταξε με επιθετικό σχήμα τον Όμιλο, βάζοντας στην αρχική ενδεκάδα και τον Νέιρα (αριστερό εξτρέμ) και τον Τοράλ και τον Τσιλιανίδη.

Το ξεκίνημα βέβαια δεν ήταν το καλύτερο. Ο Απόλλων απείλησε με τον Γιαννιώτα και γενικά έδειχνε ορεξάτος. Όταν, όμως, ο ΟΦΗ έβαλε την μπάλα κάτω, παρά τις κάκιστες καιρικές συνθήκες, φάνηκε η διαφορά ποιότητας. Στο 19' μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να προηγηθούν αν ο Νέιρα ευστοχούσε στο πέναλτι (έστειλε την μπάλα στο δοκάρι) στην παράβαση που κέρδισε ο Τοράλ από τον Γιακιμόφσκι. Ο παίκτης του Απόλλωνα είδε την απευθείας κόκκινη και ο ΟΦΗ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ό,τι δεν έκανε ο Νέιρα, το έκανε λίγο αργότερα ο Λάμπρου με δύο γκολ σε δύο λεπτά, στο 24' και στο 26' (αμφότερα σε δημιουργία από τα αριστερά). Το 0-2 και το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε τεράστιο αέρα στον ΟΦΗ, ο οποίος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

Αν οι παίκτες του Νιόπλια ήταν εύστοχοι στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν το σκορ στις ευκαιρίες που δημιούργησαν και έχασαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε το ίδιο δυνατά και με την ίδια ένταση χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Ο Απόλλων αφού τη γλίτωσε, προσπάθησε να ισορροπήσει και απείλησε με τον Γιαννιώτα, αλλά στο 63' ο Γκαγιέγος... του έκοψε το βήχα. Με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-3 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο αποτέλεσμα.

Το σκορ δεν άφηνε προφανώς κανένα περιθώριο στον Απόλλωνα και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν τυπικής διαδικασίας. Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και να ορίζει την ταχύτητα του αγώνα και τα λεπτά κυλούσαν προς το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και την οριστικοποίηση μίας μεγάλης νίκης για την Κρητική ομάδα.

Ο Όμιλος πήγε στους 26 βαθμούς όσους έχουν ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός, θυμίζουμε, έχει ματς λιγότερο (χρωστούμενο με τον Απόλλωνα).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας (77' Ρόγκνε), Μπρούνο Άλβες, Γιακιμόφσκι, Φατιόν (63' Κραγιόπουλος), Σλίβκα, φαν Λα Πάρα (63' Παμλίδης), Γιαννιώτας (77' Μαρτίνες), Σιγκνίεβιτς (27' Παπαγεωργίου), Ιωαννίδης

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (73' Κοροβέσης), ντε Γκουζμάν, Γκαγιέγος (77' Σελίμοβιτς), Τοράλ (73' Καμάου), Τσιλιανίδης (64' Ναμπί), Νέιρα (64' Ντουρμισάι), Λάμπρου

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.