Απόψε είναι η βραδιά τους!

09:00 | 01/06/2024

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης μάχονται απόψε στις 22:00 για τη βαρύτιμη κούπα του Champions League.

Με τη διεξαγωγή της μεγάλης μάχης της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ντόρτμουντ για το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται απόψε η... τριάδα των ευρωπαϊκών τελικών, με την Ελλάδα να είναι υπερήφανη που όχι μόνο είχε ελληνική ομάδα σε τελικό, αλλά γράφτηκε ιστορία με την επική επιτυχία της κατάκτησης του Κόνφερνς Λιγκ από τον Ολυμπιακό.

Στο «Ουέμπλεϊ», λοιπόν, Ρεάλ και Ντόρτμουντ θα παλέψουν για την κατάκτηση της κορυφαίας ευρωπαϊκής κούπας, στον κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό τελικό που κάθε χρόνο μαγνητίζει τα βλέμματα παγκοσμίως. Από τη μια η «Βασίλισσα» Ρεάλ, των 14 Κυπέλλων Πρωταθλητριών και από την άλλη η γερμανική «μηχανή», Ντόρτμουντ, κάτοχος του τροπαίου το 1997 που επιστρέφει έντεκα χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη φετινή τους πορεία οι Γερμανοί άφησαν εκτός τις Αϊντχόφεν, Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν. Από την άλλη, η πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε τα εμπόδια της Λειψίας, της κατόχου του τροπαίου στον περσινό τελικό, Μάντσεστερ Σίτι και της Μπάγερν Μονάχου. Κεντρικά πρόσωπα του μεγάλου τελικού είναι ο ο Μάρκο Ρόις, ο οποίος στο τελευταίο ματς με τη φανέλα της Ντόρτμουντ φιλοδοξεί να σηκώσει το βαρύτιμο έπαθλο και φυσικά ο Τζούντ Μπέλινγκχαμ. Ο Άγγλος σταρ της Ρεάλ έπαιζε μέχρι πέρυσι στην Ντόρτμουντ και το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στη Μαδρίτη έναντι 120 εκατ. ευρώ!

Η αποψινή σπουδαία αναμέτρηση αρχίζει στις 22:00 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το MEGA και το Cosmote Sport 1.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.