Αποστολή εξετελέσθη

19:30 | 29/11/2019

Ο Εργοτέλης έδειξε σοβαρό πρόσωπο και επικράτησε 2-1 της Παναχαϊκής στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Super League 2, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν… αυτοί που έπρεπε και επέστρεψαν στις επιτυχίες. Το σύνολο του Ταουσιάνη παρουσίασε αρκετά καλή εικόνα και «χαμογέλασε» ξανά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από νωρίς πιο «ζωντανά» στο ματς και θέλησαν να επιβάλλουν στο ρυθμό τους. Προειδοποίησαν για πρώτη φορά τον αντίπαλο στο 12’ με τον Κουατένγκ και στο 17’ πήραν το προβάδισμα με υπέροχο μακρινό σουτ του Ροβίθη, έπειτα από έξυπνη πάσα του Γροντή.

Στο 22’, μάλιστα, το σύνολο του Ταουσιάνη άγγιξε και ένα δεύτερο τέρμα, αφού ο Παταπής λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ.

Οι νικητές ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι. Είχαν κυριαρχήσει στο κέντρο και με κεφάτους τους Έφορντ και Κουατένγκ γίνονταν συχνά επικίνδυνοι. Στο 28’, μάλιστα, ο πρώτος έδωσε έτοιμο γκολ στον δεύτερο, που σε κενή εστία «έγραψε» το 2-0.

Μέχρι και το 35’ οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πολύ ανώτεροι, ωστόσο από το σημείο εκείνο μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους οι Πελοποννήσιοι ανέβασαν την απόδοση τους.

Απείλησαν στο 38’ και στο 39’ με τον Κυνηγόπουλο και στο 41’ με τον Μαυρία, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μωραΐτης σκόραρε και μείωσε σε 2-1.

Στην επανάληψη το ματς ήταν ανοιχτό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Οι γηπεδούχοι» για να «αγκαλιάσουν» το «τρίποντο» και οι φιλοξενούμενοι για να ισοφαρίσουν.

Οι παίκτες του Μπαξεβάνου πλησίασαν στο 2-2 στο 59’ με την προβολή του Μαυρία, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάση.

Η Παναχαϊκή είχε μια «άκαρπη» υπεροχή και ο Εργοτέλης δεν είχε σημαντική ευκαιρία μέχρι και το 76’, όταν απέτυχε να «καθαρίσει» το ματς.

Ο Προβυδάκης σέντραρε και η κεφαλιά του Ροβίθη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι, βέβαια, ισοφάρισαν τα δοκάρια δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μαυρίας σούταρε, ο Κατσιμήτρος απέκρουσε και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.  

Οι «ροσονέρι» θέλησαν να γίνουν πιο πιεστικοί στη συνέχεια, όμως οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 85’ με τη σέντρα-σουτ του Προβυδάκη. Και στο 92’, τέλος, ο Έφορντ δεν κατάφερε να βάλει ένα 3ο τέρμα για τον Εργοτέλη, καθώς το πλασέ του από πλάγια δεξιά πέρασε άουτ.

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Προβυδάκης, Μπούσης, Μπάτζιος, Πέιος, Μπρους, Γροντής (67’Τσέλιος), Μπουρσέλης (77’ Μπουτσάκης), Κουατένγκ (65’ Σταθόπουλος), Έφορντ, Ροβίθης,

Παναχαϊκή (Σπύρος Μπαξεβάνος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Παταπής, Μαυρίας (82’ Λινάρδος), Ιντζόγλου, Κολ, Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (74’ Μασούρας), Μωραϊτης, Τσελεπίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIVE: Εργοτέλης - Παναχαϊκή 2-1 (Τελικό)

 

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.