Απόστολος Ρούμογλου: Αυτός είναι ο Έλληνας που στέφθηκε back-to-back πρωταθλητής στο NCAA

13:30 | 09/04/2024

Ο Απόστολος Ρούμογλου έγινε πρωταθλητής για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο NCAA, στα ισάριθμα χρόνια που αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα με το UConn. Αυτός είναι ο 21χρονος Έλληνας που έκανε το repeat στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ο Απόστολος Ρούμογλου πέρυσι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τον τίτλο του NCAA και έναν χρόνο αργότερα το επανέλαβε κάνοντας το back-to-back με το UConn.

Ο 21χρονος, γεννημένος στην Ξάνθη, γκαρντ πήρε στην αρχή της περσινής σεζόν την απόφαση να αφήσει τον ΠΑΟΚ και να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, προκειμένου να συνδυάσει μπάσκετ και σπουδές στις ΗΠΑ.

Έχοντας αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής του Λέυκιππου Ξάνθης, αλλά και στον Αρίωνα, ο Ρούμογλου έκανε το βήμα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε σε ηλικία 17 ετών. Ο παίκτης πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Stoiximan Basket League και το 2022 άνοιξε τα φτερά του για την Αμερική.

Ο Ρούμογλου βρέθηκε στο UConn και άρχισε να αποκτά νέες εμπειρίες αγωνιζόμενος στο NCAA. Από την πρώτη του κιόλας χρονιά, ως πρωτοετής στο κολέγιο, έλαβε μία ιστορική πρωτιά, καθώς ποτέ ξανά Έλληνας δεν είχε κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο.

Έναν χρόνο αργότερα, το UConn και ο Ρούμογλου επανέλαβαν το ίδιο κατόρθωμα, κατακτώντας τον back-to-back τίτλο, κάτι το οποίο είχε να συμβεί 17 χρόνια από ομάδα στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Η συμμετοχή του στον τελικό ήταν περιορισμένη, καθώς αγωνίστηκε για μόλις ένα λεπτό, ωστόσο η επιτυχία του ίδιο και της ομάδας του είναι αξιοσημείωτη.

Ο ρόλος του στο rotation δεν είναι μεγάλος, καθώς αγωνίζεται κάτι περισσότερο από δύο λεπτά κατά μέσο όρο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Φέτος έχει αγωνιστεί σε 23 παιχνίδια, μετρώντας αθροιστικά 23 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αριθμοί αισθητά βελτιωμένοι σε σχέση με την περσινή σεζόν, όπου σε 20 παιχνίδια μέτρησε συνολικά 6 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Πηγή: Sport24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.