Αρχίζουν κανονικά τα playoffs – Τι αποφάσισε το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

13:55 | 18/05/2019

Τα playoffs ξεκινούν κανονικά καθώς οι ομάδες υπερψήφισαν με 13-1 τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Μετά από δύο και πλέον ώρες, έλαβαν τέλος οι εργασίες του έκτακτου ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έκανε δηλώσεις αναφέροντας τις αποφάσεις που λήφθηκαν:

«Πήραμε σημαντική απόφαση. Να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με την έναρξη των playoffs. Παράλληλα με τη διεξαγωγή των playoffs θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις ιδιοκτητών για να φτιάξουν από μηδενική βάση το νέο πλαίσιο διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το έγγραφο το υπέγραψαν 13 ομάδες πλην του Ολυμπιακού. Έχω την πλήρη στήριξη των υπόλοιπων ομάδων όσον αφορά τη θέση του Προέδρου όπως επίσης ασφαλής είναι και η θέση της κυρίας Γονιδάκη».

Το ζήτημα της διαιτησίας βρέθηκε στο επίκεντρο, με τις ομάδες να επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για ξένους διαιτητές και δεν μπορεί να επιβληθεί μία παράνομη θέση. Όσον αφορά τέλος την πρόταση μομφής του Ολυμπιακού κατά του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία με 13-1. Στήριξη υπήρξε και στην νομική σύμβουλο Ελένη Γονιδάκη, καθώς θεωρήθηκε απαράδεκτο να γράφεται το όνομα δικηγόρου σε εξώδικο.

Μοναδικό αποτέλεσμα που έγινε ξεκάθαρο το ότι οι ομάδες στέκονται απέναντι στην πολιτική του Ολυμπιακού ο οποίος σε κάτι παραπάνω από 48 ώρες πρέπει να αποφασίσει το αν θα κατέβει να αγωνιστεί στα πλέι οφ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ή θα υποβιβαστεί στην Α2 και θα τεθεί στο περιθώριο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.