Άρεσε ο ΟΦΗ, 2-1 τη Φίτεσε

ΟΦΗ

Τσιλιανίδης και Ντιουσέ, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό, «έγραψαν» το 2-1 του ΟΦΗ που αν και με παίκτη λιγότερο ήταν πολύ καλός.

Τα δύο μοναδικά μελανά σημεία του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος ήταν η αποβολή του Νέιρα στο 41ο λεπτό και ο τραυματισμός του Ντουρμισάι στο 15' (έδωσε τη θέση του στον φαν Ντάινεν).

Κατά τα λοιπά, ο Όμιλος έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στα φιλικά, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι. Δεν απειλήθηκε καθόλου από τη Φίτεσε, ενώ είχε πάρα πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός. Το έκανε μόνο με σουτ, τα οποία ήταν οι τελικές του στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος το ξεκίνημα ήταν ιδανικό. Παρά με παίκτη λιγότερο, ο ΟΦΗ προηγήθηκε 2-0 στο 48ο και 52ο λεπτό. Το 1-0 ήρθε από τον Τσιλιανίδη μετά από σέντρα του φαν Ντάινεν, το 2-0 από τον Ντιουσέ μετά από στρώσιμο του Τσιλιανίδη.

Kάτι οι αλλαγές, κάτι και το αριθμητικό μειονέκτημα του Ομίλου έφεραν σιγά-σιγά τη Φίτεσε σε μεγαλύτερη ένταση και πίεση προς την άμυνα του ΟΦΗ, ο οποίος όμως τα έβγαζε εις πέρας με μοναδική επικίνδυνη στιγμή το δοκάρι του Βίτεκ στο 65ο λεπτό. Στο 74', όμως, ο Μανδάς δεν μπόρεσε να διώξει το εξαιρετικό φάουλ του Φρέντρικσεν, ο οποίος μείωσε για την ολλανδική ομάδα σε 1-2.

Η Φίτεσε κυριαρχούσε ξεκάθαρα κι αυτό είχε την εξήγησή του, αφού οι αλλαγές διαφοροποίησαν την εικόνα και των δύο ομάδων. Ο ΟΦΗ ήταν εξαιρετικός για μία ώρα, αλλά έπειτα οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους.

Στα τελευταία λεπτά ο ΟΦΗ λειτούργησε καλύτερα ανασταλτικά, κράτησε τη Φίτεσε μακριά από την εστία του και το τελευταίο σφύριγμα τον βρήκε νικητή με 2-1.

Το παιχνίδι συνολικά ήταν από τα πιο δυνατά τεστ του ΟΦΗ επί ολλανδικού εδάφους. Ακόμα και στην ένταση και τις αψιμαχίες, θυμίζοντας πάρα πολύ έναν επίσημο αγώνα. Μην ξεχνάτε πως έπαιξε κόντρα σε μία ομάδα που στις 7 Αυγούστου ξεκινάει στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Τακτικά και δημιουργικά ο ΟΦΗ έκανε το καλύτερο ματς της προετοιμασίας του.

Η σύνθεση του ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Ουές, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Νέιρα, Μπουζούκης, Τσιλιανίδης, Ντουρμισάι (15' φαν Ντάινεν).

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Τοράλ, Καμάου, Διαμαντής, Πόμπι, Αποστολάκης, Στάικος, Μανδάς.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.