​Αρναουτάκης για γήπεδο ΟΦΗ: «Η δική μου ρεαλιστική εκτίμηση είναι ότι τώρα η καλύτερη λύση είναι το Γεντί Κουλέ»

21:01 | 14/02/2023

Ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα του γηπέδου του ΟΦΗ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Crete2day, ο Περιφερειάρχης Κρήτης μίλησε για το γηπεδικό του ΟΦΗ, την περίπτωση του Γεντί Κουλέ, τη λύση του αεροδρομίου και το θέμα των χώρων για νέο γήπεδο.

«Είχα τοποθετηθεί την ημέρα των εγκαινίων των γηπέδων στο «Βαρδινογιάννειο» που είχε χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, λέγοντας ότι πρέπει και η Κρήτη να χρηματοδοτηθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία για να μπορεί και ο ΟΦΗ αλλά και τα Χανιά να έχουν τα δικά τους γήπεδα.

Για αυτό το θέμα έχω μιλήσει και με τον κ. Μπούση αρκετές φορές. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να προσφέρει. Η σκέψη ήταν να γίνει ένα καινούριο μεγάλο γήπεδο.

Η δική μου ρεαλιστική εκτίμηση είναι ότι σε αυτή τη φάση η καλύτερη λύση είναι να γίνει μια αναβάθμιση του «Γεντί Κουλέ», το κόστος της οποίας θα ανέρθει περίπου στα 10 εκ. με χρηματοδοτήσεις που μπορούν να βρεθούν από τα συναρμόδια Υπουργεία, και το γήπεδο να μπει στην κατηγορία της UEFA για να φιλοξενεί διεθνή παιχνίδια.

Πρέπει να συνδέουμε τον οραματισμό με τον ρεαλισμό. Το έχουμε συζητήσει και με τον πρόεδρο και με τον κ. Λυσάνδρου.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι χώροι για να γίνει ένα μεγάλο γήπεδο υπάρχει το «Γεντί Κουλέ».

-Δεν υπάρχουν χώροι; Αυτοί που ήταν προς συζήτηση π.χ. ο χώρος του αεροδρομίου;

«Δεν βλέπω ότι μπορεί να προχωρήσει η περίπτωση του αεροδρομίου. Θα γίνει ένας διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση του χώρου, και το βλέπω δύσκολο. Οι δραστηριότητες θα είναι διαφορετικές.

Το οραματικό πλάνο για να γίνει ένα γήπεδο θέλει 10 για να μην πω 15 χρόνια και σε μια τέτοια περίπτωση χρειάζεται να εμπλακεί και ο Δήμος Ηρακλείου.

Η ρεαλιστική πρόταση είναι η αναβάθμιση του υπάρχοντος γηπέδου.

Μπορεί η Πολιτεία να χρηματοδοτήσει αυτό το έργο, και να γίνει μια ευρύτερη ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής της Αγ. Βαρβάρας από τα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης ούτως ώστε να έχουμε ένα χώρο πολιτισμού και αθλητισμού που θα πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι κανόνες της UEFA. Ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι το υπάρχον γήπεδο»

-Οι παρεμβάσεις που γίνονταν κάθε χρόνο στο γήπεδο έφταναν μέχρις ένα σημείο. «Σηκώνει» το γήπεδο δραστικές παρεμβάσεις;

«Από ότι έχω ενημερωθεί, ναι. Οι παρεμβάσεις για να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τις προϋποθέσεις της UEFA και να μπορεί να διεξάγονται διεθνείς αγώνες μπορούν να γίνουν.

Έχω θέσει αρκετές φορές το θέμα, ότι και εμείς στην Κρήτη θέλουμε δύο γήπεδα. Του ΟΦΗ και των Χανίων.

Στα Χανιά μεριμνήσαμε για να έχει φυσικό χλοοτάπητα το βοηθητικό γήπεδο.

Το ίδιο στον Πλατανιά και την Κίσσαμο. Είναι σημαντικά έργα που βοηθούν την ανάπτυξη του αθλητισμού»

-Για το θέμα της χρηματοδότησης τι ειπώθηκε προς εσάς;

«Πρέπει πρώτα από όλα να έχουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις, πολεοδομικές, αρχιτεκτονικές και οτιδήποτε ορίζει η νομοθεσία. Όταν γίνει αυτό, και από τη στιγμή που θα συμφωνήσει τόσο ο Δήμος όσο και ο Ερασιτέχνης με την ΠΑΕ ΟΦΗ θα μπορούμε να τη διεκδικήσουμε. Θεωρώ ότι δεν είναι ανέφικτο να διεκδικηθούν αυτοί οι πόροι, πρώτα όμως πρέπει να έχουμε τις ολοκληρωμένες μελέτες.

Όταν γίνει αυτό, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς τα αρμόδια Υπουργεία, στην πρόταση που θα υποβάλλει η διοίκηση και ο Δήμος Ηρακλείου.

Εκτιμώ ότι θα έχουμε τη βοήθεια όλων σε αυτήν την προσπάθεια»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.