«Άρωμα» Ηρακλείου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ

10:10 | 02/09/2022

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ κάτω των 18 ετών, με συμμετοχή 35 χωρών, άρχισε στο Λουτράκι.

Μία σπουδαία διοργάνωση που θα έχει… άρωμα Ηρακλείου μία και ως γνωστόν παίρνουν μέρος τρεις αθλητές-τριες. Ελευθερία Φετφατζή από τον ΟΦΗ, Ιωάννα Κοντζεδάκη από τη ΓΕΗ και Γιώργος Βένιος από τον ΟΦΗ Μαζί του και ο Αντώνης Καρύκας.

Οι Ιωάννα Κοντζεδάκη, Ελευθερία Φετφατζή είναι η τρίτη ομάδα κοριτσιών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18.

Από μικρή ηλικία ξεκίνησαν το βόλεϊ και στη πορεία ξεκίνησαν να προπονούνται στο μπιτς βόλεϊ και σε ηλικία 15 ετών άρχισαν να συμμετέχουν και σε αναπτυξιακές διοργανώσεις. Η Κοντζεδάκη γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 2005 και η Ελευθερία Φετφαντζή στις 11 Οκτωβρίου του 2005 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το 2021 κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ17 και φέτος την ένατη θέση στη κατηγορία Κ19. Επίσης, πήραν τη πρώτη θέση στο Open τζούνιορ της Κεφαλονιάς και τη δεύτερη στη Καστοριά.

024712.jpgΟι Φετφατζή και Κοντζεδάκη

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες που μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 και να εκπροσωπούμε τη χώρα μας και το νησί μας. Τα τελευταία τρία χρόνια δουλεύουμε σκληρά και θελουμε να φανούμε αντάξιες των προσδοκιών της ομοσπονδίας και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμες σε αυτό το τουρνουά.

Θέλουμε να απολαύσουμε την κάθε στιγμή γιατί είναι μια μοναδική εμπειρία για εμάς. Ευχαριστούμε όσους έχουν στηρίξει αυτή την προσπάθεια: τους γονείς μας,τον προπονητή μας, τις συμπαίκτριές μας και τους χορηγούς μας» δήλωσαν οι Ιωάννα Κοντζεδάκη, Ελευθερία Φετφατζή.

Μαζί τους θα είναι και ο προπονητής τους Νίκος Προύφας.

Ο Αντώνης Καρύκας με τον Κωνσταντίνο Βένιο συμπληρώνουν την τριάδα των αγοριών.

Οι δύο αθλητές έχουν γεννηθεί την 1η Νοεμβρίου του 2005, με τον Καρύκα να έχει καταγωγή από την Αθήνα και τον Βένιο από το Ηράκλειο. Ο Αντώνης Καρύκας στη σάλα αγωνίζεται με τη φανέλα του Πανερυθραϊκού και ο Κωνσταντίνος Βένιος στον ΟΦΗ.

Στα τελικά της κατηγορίας Κ19, το νεαρό δίδυμο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το χρυσό κατέκτησαν στο τουρνουά Open τζούνιορ στη Βάρκιζα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί είναι η πρώτη μας διοργάνωση. Θέλουμε πάνω απ’όλα να το απολαύσουμε. Υπάρχει λίγο άγχος αλλά αυτό που κυριαρχεί η είναι η χαρά. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία όλο αυτό το διάστημα, έχουμε δεθεί ως ομάδα και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Θα έρθουν οι οικογένειές μας και φίλοι να μας δουν και είναι πολύ θετικό που γίνεται μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα».

πηγή: εφ: Πατρίς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.