Ας σοβαρευτεί γιατί θα χάσει περισσότερα απ' όσα θα κέρδιζε!

21:05 | 19/03/2022

Ο ΟΦΗ ξενερώνει τον κόσμο και δίνει λαβή για πικρόχολα σχόλια. Του Δημήτρη Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα να βρει κίνητρο για ένα παιχνίδι εκεί που δεν υπάρχει και ο ΟΦΗ κινδυνεύει να χάσει πολλά περισσότερα στα υπόλοιπα παιγνίδια των play out, αν συμπεριφερθεί πανομοιότυπα με το πρωτο ημίχρονο με τον Ιωνικό!

Πρώτα απ’ όλα γιατί οι παίκτες αδικούν τους εαυτούς τους. Έκαναν ένα σούπερ πρωτάθλημα, πανηγύρισαν έστω για ώρες την είσοδο στα play off, τερμάτισαν εντέλει άτυπα πρώτοι σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα της β´ διαλογής, ε ας συμπεριφερθούν με αξιοπρέπεια και φιλότιμο γιατί τα στερνά τιμούν τα πρώτα!

Ξενερώνουν τον κόσμο του ΟΦΗ που έστω και αυτός ο λίγος που βρέθηκε στο γήπεδο και πλήρωσε εισιτήριο, δεν θέλει να βλέπει την ομάδα του να ξεφτιλίζεται μ’ αυτό το βαρύ κι ασήκωτο 0-3, ως το 45’ από μια ομάδα που έπαιζε πέρσι στη β´ κατηγορία. Μα και όλους τους υπόλοιπους που δεν πήγαν στο γήπεδο, τους δίνουν πάτημα γιατί πιθανότατα αντιμετώπισαν όπως και οι παίκτες στο α’ ημίχρονο το παιχνίδι σαν ένα ματς χωρίς σημασία.

Κονταίνουν και τον προπονητή τους που φαίνεται πως τα λόγια του περί σοβαρότητας και επαγγελματισμού, μάλλον δεν έφτασαν στα αυτιά των παικτών ή αν έφτασαν... μπήκαν από το ένα αυτί και βγήκαν από το άλλο!

Μα και ο ίδιος ο Νιόπλιας, που τόσο τον σεβόμαστε και τον υποστηρίζουμε, δεν έχει ευθύνη κι αυτός με αυτό το συφερτό που παρουσίασε; Γιατί έπρεπε να αφήσει την ομάδα στο α’ ημίχρονο να διασύρεται με τους αντιπάλους να κάνουν πάρτι κι εκείνος να μην αντιδρά; Δηλαδή στα πόσα γκολ του Ιωνικού έπρεπε να περιμένουμε αντίδραση; Κι αν αυτό που έκανε με την τριάδα στα στόπερ το έκανε στο 30’, λέω εγώ ο άσχετος, μήπως άλλαζε νωρίτερα η εικόνα του παιχνιδιού; Υπάρχει άραγε θέσφατο πως δεν κάνουμε αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο; Γιατί αυτό το 1-3 του ημιχρόνου, βάσει της άθλιας εικόνας του ΟΦΗ ήτανε εντέλει πλασματικό, αφού το σκορ θα μπορούσε να είχε ξεφύγει!

Από την άλλη αυτές οι... χαλαρές εμφανίσεις του ΟΦΗ, φανερώνουν τα κενά, αποκαλύπτουν την ένδεια που υπάρχει στην ομάδα και κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη για μεταγραφές που πραγματικά θα κάνουν τη διαφορά.

Όσο κι αν επιμένουν να βαφτίσουν παίκτη το… παλτό Σελίμοβιτς, τόσο θα αδικούν τον όποιο σχεδιασμό κάνουν που επιτέλους θα πρέπει να ανεβάζει το επίπεδο της ομάδας. Είναι κρίμα κι άδικο να γίνει ο πελάτης του κάθε Ιωνικού ο ΟΦΗ και με την αλλοπρόσαλλη αγωνιστική του εικόνα να δώσει λαβή για σχόλια και κακιούλες. Ας ρίξουν μια μάτια στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν που ο αδιάφορος ΟΦΗ έριχνε ομάδες που καίγονταν στη μικρότερη κατηγορία.

Κάνουμε πως δεν το είδαμε το ματς… αλλά σίγουρα αν επαναληφθεί θα έχουμε λόγο να το θυμόμαστε και βάση για γκρίνια και μουρμούρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Ιωνικός 2-3

Τα highlights του αγώνα

Οι δηλώσεις του Νιόπλια


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.