​«Ασημένιοι» οι Παπαθανασίου/Νούτσος στην 65η Christmas Regatta

14:57 | 02/01/2023

Στην 65η Christmas Regatta που έγινε στη Νις της Γαλλίας, οι ιστιοπλόοι του Ολυμπιακού Αιμίλιος Παπαθανασίου - Στέλιος Νούτσος κατέλαβαν τη δεύτερη θέση και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Star!

Πριν από λίγες ημέρες, οι δύο Έλληνες ιστιοπλόοι είχαν κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Star.

Στη φετινή "Christmas Regatta" έλαβαν μέρος 36 αθλητές από Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Ελλάδα, Αυστραλία και έγιναν 8 ιστιοδρομίες. Το ελληνικό σκάφος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Οι θέσεις του ήταν 2, 2, 4, 2, 2, 2, 2, 1 και με 13 βαθμούς τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Πρώτος ήταν ο Αυστριακός Χ. Σπιτζάουερ με πλήρωμα τον Κ. Νεχάμερ με 7 βαθμούς και στη τρίτη θέση τερμάτισε ο επίσης Αυστριακός Φ. Κλόιμπερ με πλήρωμα τον Μ. Φίσερ με 32 βαθμούς.

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου δήλωσε για την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου: «Είναι ένας ιστορικός αγώνας. Συμμετέχουν σπουδαίοι αθλητές και μιλάμε για πολύ υψηλό επίπεδο. Έτσι, ο καθένας αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι να ανεβαίνεις στο βάθρο. Η ιδιαιτερότητα του αγώνα ήταν ότι ξεκινούσε στις 8.30 το πρωί λόγω των ανέμων και υπήρχε πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Βρίσκομαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση κι αυτό το οφείλω στον γυμναστή μου, τον βετεράνο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βασίλη Βούζα. Γι’ αυτό και του αφιερώνω το μετάλλιο όπως και το χρυσό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Με τον Στέλιο Νούτσο συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά με στόχο τη διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Star που θα διεξαχθεί στο Σκαρλίνο της Ιταλίας από 16 έως 24 Σεπτεμβρίου».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.