ΑΣΚΑ Ηράκλειο: «Οι εικόνες αυτές δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ με αμαξίδιο»

14:29 | 20/02/2023

Ο Κρητικός σύλλογος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις εικόνες έξω από τα «Δύο Αοράκια».

Σε συνέχεια του οργισμένου μηνύματος του Στράτου Σταματάκη, ο οποίος δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για την εικόνα έξω από τα «Δύο Αοράκια» πριν από τον τελικό κυπέλλου μπάσκετ, ήρθε και η ανακοίνωση από το ΑΣΚΑ Ηράκλειο που εξέφρασε την ενόχλησή του για τον τρόπο που προβλήθηκε το μπάσκετ με αμαξίδιο, ενώ τόνισε πως «Θα μπορούσαμε να το δεχτούμε σαν μια προχειρότητα και ένα τικ που έπρεπε να μπει στην λίστα εργασιών για αυτό το event, όμως τέτοιες εικόνες όχι μόνο μεγεθύνουν το απόστημα, αλλά παραπληροφορούν και επηρεάζουν συνειδήσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«To ΑΣΚΑ Ηράκλειο, από τις πρώτες ημέρες της ίδρυσής του κινείται σε 2 άξονες. Τον αθλητικό, που αφορά τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας, και τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, σκοπός του οποίου είναι η ενημέρωση και η γνωριμία των συμπολιτών μας με την αναπηρία, χρησιμοποιώντας πάντα ως μέσο το μπάσκετ.

Αυτές ήταν και είναι οι επιδιώξεις του Σωματείου.

Για αυτές δουλέψαμε και εξακολουθούμε να δουλεύουμε κυρίως με παιδιά αποσκοπώντας στη δημιουργία μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας με σεβασμό προς όλους.

Οι εικόνες που είδαμε, πριν τον τελικό Ελλάδος στο Ν.Κ.Γ.Η. 2 Αοράκια δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το άθλημα του μπάσκετ με αμαξίδιο ενώ έχουν ως αποτέλεσμα να μας υποβιβάσουν ως αθλητές και να καλλιεργήσουν/ενισχύσουν το ρατσισμό και το στερεότυπο του αδύναμου ανάπηρου, ανίκανου να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και κατ επέκταση να αποτελέσει ενεργό και ισότιμο μέλος στην κοινωνία.

Θα μπορούσαμε να το δεχτούμε σαν μια προχειρότητα και ένα τικ που έπρεπε να μπει στην λίστα εργασιών για αυτό το event, όμως τέτοιες εικόνες όχι μόνο μεγεθύνουν το απόστημα, αλλά παραπληροφορούν και επηρεάζουν συνειδήσεις.

Με αφορμή τις εικόνες αυτές, ως ΑΣΚΑ Ηράκλειο δηλώνουμε ότι αυτό που οι διοργανωτές παρουσίασαν, δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα και διαβρώνουν τον ίδιο τον αθλητισμό.

Οι διοργανωτές και ιδιαίτερα οι τοπικοί φορείς που συμμετείχαν στη Διοργάνωση του final 8 στο Ηράκλειο φέρουν ευθύνη για την υποτίμηση και τον παραγκωνισμό τόσο των 2 Κρητικών, ενεργών σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, σωματείων, όσο και του αθλήματος και οφείλουν, τουλάχιστον, μια δημόσια συγγνώμη.

Τέλος, διατηρούμε την ελπίδα, τα εικονιζόμενα αμαξίδια, όταν τελείωσαν τα κλικ και τα φλας, να δόθηκαν σε ανθρώπους και δομές που τα χρειάζονται πραγματικά για την εξυπηρέτηση συνανθρώπων μας.

Σε μελλοντική ανάλογη (όχι της ποιότητας ) εκδήλωση, με χαρά θα δανείσουμε κάποια από τα αγωνιστικά μας αμαξίδια αλλά και την εμπειρία μας (όπως κάνουμε κάθε φορά), ώστε να υπάρχει έστω κάτι σωστό για τον κόσμο που ενδιαφέρεται να γνωρίσει το μπάσκετ με αμαξίδιο.

Από όλα τα παραπάνω, εξαιρούνται οι εθελοντές και η ίδια η τοπική κοινωνία που συστηματικά μας δείχνουν έμπρακτα την υποστήριξή τους.»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.