Γιάννης Ασσαργιωτάκης: Αυθεντικός και «εραστής» του ποδοσφαίρου

SMS
13:06 | 07/06/2023

Το απόγευμα της Τετάρτης η κηδεία του Ηρακλειώτη επιχειρηματία και προέδρου του Πόρου, Γιάννη Ασσαργιωτάκη - οι σημαντικές στιγμές του, το όραμα και το πλούσιο κοινωνικό του έργο

Μια σημαντική απώλεια στο χώρο του κρητικού ποδοσφαίρου, ο Γιάννης Ασσαργιωτάκης από τα ξημερώματα της Τετάρτης δεν βρίσκεται ανάμεσα μας. Ένας πληθωρικός, ηγετικός και από τους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου, αγαπούσε ιδιαίτερα το προάστιο που μεγάλωσε τον Πόρο, αναμορφωτής της ομάδας του Πόρου, με τη οποία έφτασε μέχρι τις Εθνικές κατηγορίες.

Αμέτρητες οι συλλυπητήριες ανακοινώσει από τα σωματεία της πόλης, τους παράγοντες και τους φορείς. Ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, ο οποίος είχε και έντονο κοινωνικό έργο ενώ είχε συνεργασία και με σωματεία εκτός ποδοσφαίρου, σε επίπεδο εμπορικής συμφωνίας.

Διατηρούσε εταιρεία τυποποίησης εξαγωγής λαδιού, με έδρα το Αβδού Χερσονήσου. Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για εναν έξυπνο και ιδιαίτερα οξυδερκή επιχειρηματία, με την επιχείρηση του να σημειώνει σημαντική άνοδο την τελευταία 10ετία. Μα πάνω από όλα για μια προσωπικότητα με αυθεντικότητα.

Ο Χατζηπαναγής και η μεγαλύτερη σελίδα στην ιστορία του Πόρου

Διεκδίκησε την προεδρία της ΕΠΣΗ στο πρόσφατο παρελθόν, είχε αγάπη για τις ακαδημίες, ιδιαίτερα φιλόδοξος, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 είχε φέρει στην Κρήτητον αξεπέραστο Βασίλη Χατζηπαναγή, για να μιλήσει στα νεαρά παιδιά του Πόρου ώστε να μεταλαμπαδεύσει τις αστείρευτες γνώσεις του γύρω από το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, ο Γιάννης Ασσαργιωτάκης είχε τονίσει τότε ότι: «η έλευση Β. Χατζηπαναγή είναι η μεγαλύτερη σελίδα στην ιστορία του Πόρου»

Με πλούσιο κοινωνικό έργο

Η προσφορά ήταν μια λέξη που ταίριαζε πολύ στον Γιάννη Ασσαργιωτάκη. Από τους σημαντικούς ''αιμοδότες'' του κρητικού ποδοσφαίρου. Αρκετά δραστήριος στην περιοχή του, τον Πόρο, όπου οι περισσότεροι έχου να πουν έναν καλό λόγο. Αξίζει να τονιστεί ότι το 2020 ο Γιάννης Ασσαριωτάκης και οι συνεργάτες του τυποποίησαν φιάλες με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με το σήμα του Πόρου. Τα έσοδα από αυτή τη σειρά, η οποία διαφημίζει και το σωματείο θα διατεθούν για το πνευματικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου για το συσσίτιο. Όραμα του ένα προπονητικό κέντρο, είχε στενή σχέση με την Ενορία της περιοχής, είχε μεγάλο ενδιαφέρον για την ποδοσφαιρική ανάπτυξη της ομάδας του Πόρου. Στα σχέδια του και η δημιουργία ομάδας μπάσκετ.

Συγγενείς και φίλοι θα τον αποχαιρετήσουν σήμερα το απόγευμα. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο, ενώ η σορός του θα βρίσκεται από τις 16.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό. Η ταφή του θα γίνει στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.