​Ασταμάτητη η Ιταλία!

23:57 | 02/07/2021

Νίκησε και το αξιόμαχο Βέλγιο (2-1) και θα παίξει με την Ισπανία στα ημιτελικά του Euro

Η Ιταλία διατήρησε την παράδοση που έχει απέναντι στο Βέλγιο σε μεγάλα τουρνουά και με την 4η νίκη της σε 5 αγώνες (ένα ματς τελείωσε ισόπαλο), αυτή την φορά με 2-1 στον δεύτερο χρονικά αγώνα της οκτάδας του Euro 2020, πήρε μία πανηγυρική και απόλυτα δίκαιη πρόκριση στους ημιτελικούς, όπου την ερχόμενη Τρίτη (6/07, 22:00) θ΄ αντιμετωπίσει την Ισπανία στο Γουέμπλεϊ.

Στα τρία τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η «σκουάντρα ατζούρα» έφτανε μέχρι τους προημιτελικούς, διεκδικώντας την πρόκριση στα πέναλτι. Δύο φορές, το 2008 και το 2012 την έχασε από τις Ισπανία και Γερμανία, το 20016 την πήρε επί της Αγγλίας κι αυτή την φορά πανηγύρισε σε κανονική διάρκεια αγώνα την είσοδό της στην τετράδα.

Το πρώτο γκολ του Λουκάκου εις βάρος της Ιταλίας σε τελική φάση Euro δεν ήταν αρκετό για τους «κόκκινους διαβόλους», που αποκλείστηκαν ενώ από πολλούς είχαν χαρακτηριστεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι συνθέσεις:

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Μενιέ (69΄ Τσαντλί - 74΄ Πρατ), Τίλεμανς (69΄ Μέρτενς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ, Ντοκού, Λουκάκου, Ντε Μπρόιν

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (79΄ Έμερσον), Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (74΄ Κριστάντε), Κιέζα (90΄ Τόλοι), Ιμόμπιλε (74΄ Μπελότι), Ινσίνιε (79΄ Μπεράρντι)


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.